GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοντά σε συμφωνία Αθήνα-Βέρνη για τη φορολόγηση καταθέσεων

Τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ως προς την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες ανακοίνωσαν οι ελβετικές ...

Τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας ως προς την φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες ανακοίνωσαν οι ελβετικές αρχές.
«Η Βέρνη και η Αθήνα επιχειρούν να καταλήξουν σε συμφωνία παρόμοια με αυτή της Γερμανίας, της Μ.Βρετανίας και της Αυστρίας» αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η κυβέρνηση της Ελβετίας. Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για μια συμφωνία διαρκούν εδώ και αρκετούς μήνες.
Η συμφωνία θα επιτρέπει τη νομιμοποίηση των αδήλωτων ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία και την επιβολή ενός τελικού φόρου παρακράτησης από την Ελλάδα μελλοντικά.
H συμφωνία της Ελβετίας με τη Γερμανία προβλέπει φόρο:
– Από 21% έως 41% επί των κεφαλαίων τα οποία έχουν κατατεθεί σε ελβετικές τράπεζες από το 2000 και μετά. Ο συντελεστής προσδιορίζεται με βάση το ύψος και τη διάρκεια της κατάθεσης.
-26,4% ετησίως επί των τόκων από τον Ιανουάριο του 2013 και μετά.
-Εφάπαξ φορολόγηση 50% για όσους κληρονομούν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση