GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε στο εδώλιο για τους «φόνους του κεμπάπ»

Η 37χρονη Μπεάτε Τσεπ, μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης που συνελήφθη πέρσι στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαλεύκανση των αποκαλούμενων «φ...

Η 37χρονη Μπεάτε Τσεπ, μέλος νεοναζιστικής οργάνωσης που συνελήφθη πέρσι στο πλαίσιο των ερευνών για τη διαλεύκανση των αποκαλούμενων «φόνων του κεμπάπ», θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για συμμετοχή σε δέκα δολοφονίες, οι εννέα εκ των οποίων με ρατσιστικά κίνητρα, και 15 ένοπλες ληστείες.
Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σάλο στη Γερμανία και είχε ως συνέπεια να ξαναρχίσουν οι συζητήσεις για μια ενδεχόμενη απαγόρευση του ακροδεξιού κόμματος NPD.
Η Τσεπ ήταν μέλος της νεοναζιστικής συμμορίας NSU, που φέρεται να σκότωσε εννέα μετανάστες (έναν Έλληνα και οκτώ Τούρκους) και μία αστυνομικίνα από το 2000 μέχρι το 2007.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα, όπως είπε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Καρλσρούης Χάραλντ Ράνγκε. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένα πρώην στέλεχος του NPD, ο Ραλφ Βόλεμπεν, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για «συνέργεια σε δολοφονία». Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων εκ των οποίων ο Κάρστεν Ε. κατηγορείται επίσης για συμμετοχή σε δολοφονία, ο Αντρέ Α. για συμμετοχή σε βομβιστική επίθεση στην Κολονία και ο Χόλγκερ Γκ. για παροχή βοήθειας στην NSU σε τρεις περιπτώσεις.
Τα δύο άλλα ηγετικά στελέχη της NSU, οι Ούβε Μούντλος και Ούβε Μπένχαρτ, αυτοκτόνησαν τον Οκτώβριο του 2011. Τέσσερις ημέρες μετά τον εντοπισμό των σορών τους η Μπεάτε Τσεπ παραδόθηκε στην αστυνομία και έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι των δολοφονιών. Μέχρι τότε οι αρχές απέκλειαν την πιθανότητα να επρόκειτο για ρατσιστικούς φόνους και πίστευαν ότι οι δράστες ανήκαν στον τουρκικό υπόκοσμο.
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών. Η έναρξη της διαδικασίας απαγόρευσης του NPD, μιας ρατσιστικής, αντισημιτικής οργάνωσης νοσταλγών του Γ΄ Ράιχ, αναμένεται να συζητηθεί τον Δεκέμβριο σε επίπεδο κρατιδίων. Ήδη όμως το υπουργείο Εσωτερικών έχει ταχθεί κατά της απαγόρευσης του κόμματος.
Η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για τους ρατσιστικούς φόνους θα γίνει στο Μόναχο. Η πόλη αυτή επελέγη επειδή τα περισσότερα από τα θύματα ζούσαν στην περιοχή αυτή της νότιας Γερμανίας.

1 σχόλιο

  1. ΕΛΛΗΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1000 ΕΥΡΩ.
    ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ) ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ( ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ), ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 1999, ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ !

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ( ΕΝΑ 5% ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ! ΞΕΧΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΠΑΝΩΝ ΚΛΠ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

    Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.

    «Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας».

    Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από το 2008 και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200.000 ακόμη αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα.

    Αυξάνονται συνεχώς τα στρώματα μπροστά από τη Bankia όπου οι διαδηλωτές κάθονται, κοιμούνται ή συλλέγουν υπογραφές υπέρ μιας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση