GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάμεσα στις πρώτες παγκοσμίως οι γαλλικές εξαγωγές όπλων

Οι γαλλικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων ανήλθαν σε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 κυρίως λόγω των παραγγελιών από την Ασία, με συνέπεια...

Οι γαλλικές εξαγωγές οπλικών συστημάτων ανήλθαν σε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2011 κυρίως λόγω των παραγγελιών από την Ασία, με συνέπεια να διατηρούν τη χώρα στην ομάδα των πρώτων κρατών σε εξαγωγές αμυντικού εξοπλισμού, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που παρουσίασε σήμερα στο κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.
Η Γαλλία είχε 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ από παραγγελίες το 2011, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας παρουσιάζοντας το σχετικό έγγραφο ενώπιον των επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών της γαλλικής εθνοσυνέλευσης. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 27% σε σχέση με τα 5,12 δισεκατομμύρια ευρώ από παραγγελίες του 2010.
Σύμφωνα με την έκθεση, τα στοιχεία αυτά τοποθετούν τη Γαλλία “ανάμεσα στους πέντε πρώτους εξαγωγείς παγκοσμίως” ενώ το 2011 κατείχε την τέταρτη θέση.
Όπως αναφέρει, την περίοδο 2006-2011 η Γαλλία διατήρησε αυτήν την τέταρτη θέση, πίσω από τις ΗΠΑ που είχαν το 44% της αγοράς, της Ρωσίας με 14%, της Βρετανίας με 11% και μπροστά από το Ισραήλ με 5,5%. Οι άλλοι μεγάλοι ευρωπαίοι εξαγωγείς είναι η Γερμανία με 3,9% και η Ιταλία με 3,6%.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού απορρόφησε πέρυσι το 42% των γαλλικών εξαγωγών, με την Ινδία να ζητεί τον εκσυγχρονισμό 51 μαχητικών αεροσκαφών της τύπου Mirage 2000 και τη Μαλαισία να παραγγέλνει εξοπλισμό για τεθωρακισμένα.
Σε μια πενταετή περίοδο, η Μέση Ανατολή -με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- ήταν ο πρώτος προορισμός των γαλλικών όπλων, αντιπροσωπεύοντας το 26% των παραγγελιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση