GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΛΙΟΠΑΠΟΥΤΣΑ ΤΟΥΣ‏...

Προχωράνε στη Βουλή τη ψηφοφορία των νέων φονικών μέτρων ενώ γνωρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικά. Προχθές απεφάνθη για την αντισυνταγματ...

Προχωράνε στη Βουλή τη ψηφοφορία των νέων φονικών μέτρων ενώ γνωρίζουν ότι είναι αντισυνταγματικά. Προχθές απεφάνθη για την αντισυνταγματικότητα η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σήμερα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Δεν εκπλήσσει πλέον κανένα η δωσίλογη επιμονή τους.Το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα συνεχίζεται. Ο λαός έχει χρέος να υπερασπιστεί το Σύνταγμα όπως επιτάσσει το 120 άρθρο του Συντάγματος.
Σήμερα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που έκρινε ομόφωνα ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο είναι αντισυνταγματικά, όπως και οι περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, που μόλις εφαρμοστούν οι νέες περικοπές στους μισθούς τους σε σύνολο θα αγγίξουν την τελευταία διετία μείωση 60%.
Την προηγούμενη Πέμπτη η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε επίσης αντισυνταγματικές, ρυθμίσεις για τις νέες μειώσεις των συντάξεων, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και την περικοπή των δώρων στο δημόσιο.
Και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής διατύπωσε την αντισυνταγματικότητα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Οι δωσίλογοι «εθνοσωτήρες» κατέθεσαν τα μέτρα σε ένα μόνο άρθρο-τερατούργημα που παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων.
Αυτή την ώρα που συζητείται το Σχέδιο Νόμου για τα νέα Μεσοπρόθεσμα μέτρα δίνονται τροπολογίες στους Βουλευτές από το Υπουργείο Οικονομικών χειρόγραφες και χωρίς υπογραφή προς ψήφιση. Αντισυνταγματική τροπολογία που καταργεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής.
Παραλλαγή κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Οι στιγμές είναι ιστορικές. Ο λαός έχει το λόγο.
Πανπαν

8 σχόλια

  1. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΡΟΤΑΦΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ.

    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ! ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ 3 ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΚΟΤΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.

    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ,ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ 10.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι μωρέ όψιμοι υπερασπιστές του συντάγματος, αμόρφωτοι παπάρες του ερμηνευτικού ξεχειλώματος

    Όταν βρίζατε προδότη τον νόμιμο εκλγεμένο πρωθυπουργό Παπανδρέου από το 2010 (και πριν...) σεβόσασταν εσείς οι ... δημοκράτες το Σύνταγμα. Και λόσι εργαστήκατε για την ανατροπή της κυβέρνησης της δεδηλωμένης. Προφανώς στηριγμένοι στο ... 114.

    Που σε κάθε ευκαιρία άλλος το έλεγε "αστικό" (άρα μεροληπτικό), άλλος "ατελές" (άρα μη εφαρμόσιμο) κτλ

    Ουστ κοπρόσκυλα της επαγγελματικής γκρίνιας.

    Θαρρείς και δεν ξέρετε τα συμφέροντα των δικαστών, αυτών που νομιμοποιούσαν τους "καημένους" τους συμβασιούχους που διορίζονταν πελατειακά για να διεκδικούν σαν "πάγιες και διαρκείς ανάγκες" τη μονιμότητα του βολέματος με αντάλλαγμα την ψήφο. Και πάντα "συνταγματικά"

    Βρε ουστ!!!!

    Και δε θυμάμαι: σε ποια παράγραφο διατάζει το σύνταγμα την πληρωμη μισθών και συντάξεων ανεξαρτήτως δυνατοτήτων χώρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eπικροτώ πλήρως τα όσα λέει ο 9:02. Για ποια συνταγματικότητα μας μιλάνε? Αυτή που εξασφαλίζει σκανδαλώδη προνόμοια στους υπαλλήλους της Βουλής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνταγματολόγος> το πιο δημοφιλές επάγγελμα στο Αυνανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σιγά μη διάβασαν το Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Έλλην έχει το Σύνταγμα γραμμένο στο DNA του (στα παπούτσια του). Δεν έχει ανάγκη να διαβάσει τίποτα. Γιατί και να το διαβάσει ό,τι θέλει καταλαβαίνει. Εξάλλου το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι κινούμενος στόχος. Στα τελευταία 40 χρόνια, άλλαξε 3 φορές και τροποποιήθηκε άλλες τόσες. Μόνον ο κανονισμός της πολυκατοικίας όπου μένω είναι ο ίδιος 40 χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ελληνικός λαός ξεχνά. 30 χρόνια τώρα τον κερνούσαν, για να τους ψηφίζει, τον έφτιαχναν για να νιώθει σπουδαίος και δήθεν και με άποψη, του έδιναν αυξήσεις με δανεικά, τον δάνειζαν να πάρει τζιπ, τον άφησαν να κλέβει.

    Δεν του είπαν ότι όλα ήταν με δανεικά (περήφανη Ελλάδα, η Ελλάδα είναι λιγότερο ευάλωτη στην κρίση, Τσοβόλα δώστα όλα, κλπ). Τώρα απλώς του είπαν ότι η Ελλάδα του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών ήταν μια φούσκα, μια μακρά ονείρωξη. Όλα ήταν δανεικά και τον είχαν χρεώσει.

    Απλώς τώρα οι κουβαρντάδες που κερνούσαν του λένε πλήρωσε, ενώ άλλοι πιο κουβαρντάδες χαμογελάνε υποχθόνια. Όλοι πούστηδες με άλλου κώλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση