GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσβαση των χωρών εκτός ευρωζώνης στον ΕΜΣ ζητά η ΕΤΑΑ

Να διευρυνθεί η τραπεζική ένωση, ώστε να αποκτήσουν οι χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη πρόσβαση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητα...

Να διευρυνθεί η τραπεζική ένωση, ώστε να αποκτήσουν οι χώρες που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη πρόσβαση στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, συνιστά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ).
Σε έκθεσή της η ΕΤΑΑ, αναφέρει ότι «τα σχέδια για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης συνιστούν ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση της παρούσας κρίσης στην ζώνη του ευρώ, όμως θα πρέπει να επεκταθούν για να συμπεριλάβουν την αναδυόμενη Ευρώπη, δηλαδή τις χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης».
Εκτιμά, επίσης, ότι το σχέδιο για τη δημιουργία μίας τραπεζικής ένωσης είναι «ατελές», διότι «περιορίζει την πρόσβαση στα μέλη της ευρωζώνης», με αποτέλεσμα οι τράπεζες που εδρεύουν εκτός των χωρών της νομισματικής ένωσης να ανησυχούν ότι θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση.
Στην έκθεσή της η ΕΤΑΑ προτείνει να επιτραπεί στις χώρες εκτός της ευρωζώνης να επιλέξουν αν θα ενταχθούν στο μηχανισμό επιτήρησης των τραπεζών και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ). Η επέκταση της τραπεζικής ένωσης που προτείνεται θα επέτρεπε στις χώρες αυτές «να επωφεληθούν, για παράδειγμα, από την υπό όρους στήριξη της ρευστότητάς τους εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση