GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι τιτλοποιήσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων...

Δήλωση Φ. Σαχινίδη σχετικά με τους ισχυρισμούς σε τηλεοπτική εκπομπή για σύμβαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την JP Morgan. ...

Δήλωση Φ. Σαχινίδη σχετικά με τους ισχυρισμούς σε τηλεοπτική εκπομπή για σύμβαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με την JP Morgan.
Σχετικά με τους ισχυρισμούς που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Σπ. Καρατζαφέρη “Εκκεντρικό Δελτίο” από τους κυρίους Καζάκη και Σταθάκη, οι οποίοι ενέπλεξαν με προσβλητικό και αήθη τρόπο το όνομά μου στην πραγματοποίηση τιτλοποιήσεων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, δηλώνω πως είναι εντελώς ανακριβείς και παραπλανητικοί.
Η στοιχειώδης διεξαγωγή δημοσιογραφικής έρευνας, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία που δεν έγινε, καταρρίπτει όσα ειπώθηκαν.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί δύο τιτλοποιήσεις που αφορούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Και οι δύο έγιναν πριν τη θητεία μου στο Υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, η πρώτη τιτλοποίηση ύψους 740 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο το 2000, με την ονομασία Hellenic Securitisation S.A. και αφορούσε στα έσοδα από τα μερίσματα που εισπράττει κάθε έτος το Ελληνικό Δημόσιο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Η τιτλοποίηση αυτή, έληξε το 2010 και πληρώθηκε κανονικά από τα σχετικά μερίσματα.
Η δεύτερη τιτλοποίηση ύψους 950 εκατ. ευρώ πραγματοποιήθηκε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το 2006 με το όνομα Grifonas Finance 1 PLC και αφορά σε έσοδα από στεγαστικά δάνεια τα οποία είχαν χορηγηθεί σε δημόσιους υπαλλήλους.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, τα μόνα έγγραφα που υπογράφηκαν αφορούν σε πληρωμές στα πλαίσια της πρώτης τιτλοποίησης, καθώς και στην ακύρωση της τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων η οποία είχε ξεκινήσει το 2009 πολύ πριν την έναρξη της θητείας μου.
Θεωρώ αυτονόητη την επανόρθωση των ανεπίτρεπτων ισχυρισμών που θίγουν την τιμή και την υπόληψη μου, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία.
http://www.sachinidis.gr/?p=1025

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση