GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε μη κατοικημένη περιοχή έπεσε η ρουκέτα από τη Γάζα

Η ρουκέτα που εξαπολύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε μη κατοικημένη περιοχή του εβραϊκού οικισμού Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθ...

Η ρουκέτα που εξαπολύθηκε σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξε μη κατοικημένη περιοχή του εβραϊκού οικισμού Γκους Ετζιόν στη Δυτική Όχθη, κοντά στην Ιερουσαλήμ.
Η εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, Λούμπα Σάμρι, ανέφερε ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή σημαντικές υλικές ζημιές.
Είναι η πρώτη φορά στη ιστορία της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύρραξης που μια ρουκέτα πέφτει τόσο κοντά στην Ιερουσαλήμ, που βρίσκεται 65 χιλιόμετρα μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας.
«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μια ρουκέτα έπληξε τον οικισμό Γκους Ετζιόν», νοτιοδυτικά της Ιερουσαλήμ, δήλωσε η Σάμρι. «Η αστυνομία έχει σπεύσει στο σημείο», πρόσθεσε.
Λίγο νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε ανακοινώσει ότι η ρουκέτα, που προήλθε από τη Γάζα, έπληξε μια ακατοίκητη περιοχή στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ χωρίς να υπάρξουν θύματα ή σοβαρές υλικές ζημιές.
Στο μεταξύ η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέλαβαν την ευθύνη «για το πλήγμα εναντίον της κατεχόμενης Ιερουσαλήμ με μια ρουκέτα Κάσαμ».
Ο υπερσυντηρητικός υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν ζει στον οικισμό Νόκντιμ, που βρίσκεται στην περιοχή του Γκους Ετζιόν.
Σειρήνες ήχησαν στην Ιερουσαλήμ για πρώτη φορά από την Τετάρτη οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εναντίον ένοπλων παλαιστινιακών ομάδων στη Γάζα.
Η παθητική άμυνα ζήτησε αμέσως τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλεια τους, κυρίως πηγαίνοντας σε καταφύγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση