GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντούν οι υπάλληλοι της Βουλής...

Από το Δ.Σ του Σ.Υ.Β. Για μία ακόμη φορά γίναμε όλοι θεατές στο ίδιο έργο. Όπως συνέβη και όλες τις προηγούμενες φορές που η εκάστοτε ...

Από το Δ.Σ του Σ.Υ.Β.

Για μία ακόμη φορά γίναμε όλοι θεατές στο ίδιο έργο. Όπως συνέβη και όλες τις προηγούμενες φορές που η εκάστοτε κυβέρνηση έφερνε προς έγκριση τις δυσβάσταχτες περικοπές των μνημονίων, έτσι και σήμερα στοχοποιήθηκαν με απίστευτα ψεύδη και σε συνεργασία με πρόθυμα "παπαγαλάκια" οι υπάλληλοι της Βουλής.
Η μόνη διαφορά σήμερα ήταν η προσθήκη των εξευτελιστικών δηλώσεων και η κατασυκοφάντηση μας από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα και άλλους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους και Βουλευτές, οι οποίοι και αγνοούν τα ακόλουθα:
Πρώτον: Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011 με το ν. 4024/2011, η εφαρμογή του οποίου ενσωματώθηκε και στον Κανονισμό της Βουλής στις 15/12/2011, με απόφαση της Ολομέλειάς της.
Δεύτερον: Μόλις εχθές ψηφίστηκε ο νέος μειωμένος προϋπολογισμός της Βουλής όπου οι μεγάλες μειώσεις προέκυψαν κατά βάση από την εφαρμογή των διατάξεων των περικοπών που ισχύουν και στη Βουλή, όπως συμβαίνει με όλους τους υπόλοιπους υπαλλήλους (κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση δώρων, μειώσεις μέσω του ενιαίου μισθολογίου, πάγωμα ωριμάνσεων κά) Πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στουρνάρας αυτά δεν τα γνωρίζει; Η Κυβέρνηση χθες, όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό της Βουλής, από πού πίστευε ότι εξοικονομήθηκαν άλλα 22 εκατομμύρια ευρώ, από τη μείωση της χρήσης χαρτιού;
Όσο και αν ενοχλεί κάποιους το γεγονός ότι δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει την νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας παρότι θιγόμαστε όσο και όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι από τα άδικα και σκληρά μέτρα του νέου Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής, το οποίο δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι, λόγω της ιδιότητάς μας ως υπάλληλοι Βουλής να υπηρετούμε παρότι πληττόμεθα και εμείς από αυτό.
Προφασιζόμενοι την ισοτιμία- ισοπέδωση των πολιτών, τα τρία τελευταία χρόνια φροντίζουν να γεμίζουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και να κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις για την «ειδική» μεταχείρισή μας αυτοί που θέλουν να καλύψουν τα προβλήματα επικοινωνίας της πολιτικής τους, αποσιωπώντας τις ιδιαίτερες συνθήκες και τα εξαντλητικά ωράριά μας παριστάνοντας ότι αγνοούν τον τρόπο και τις συνθήκες λειτουργίας της Βουλής.
Ζητάμε την οριστική απόσυρση της «τροπολογίας Στουρνάρα» που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής, ενώ είμαστε ήδη ενταγμένοι στο σύνολο των ρυθμίσεων που αφορούν τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, γιατί δεν ανεχόμαστε να μας εμπαίζουν άλλο και πολύ περισσότερο δεν μπορεί ακόμη και το Σύνταγμα της Ελλάδας να τροποποιείται σύμφωνα με τις επιθυμίες του εκάστοτε Υπουργού Οικονομικών.
Συνεχίζουμε την απεργία. Ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν!

7 σχόλια

  1. ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έκαναν ο Ψαριανός και ο Β. Οικονόμου ; Δεν ήταν μέσα στη Βουλή για να δουν αν θα υπάρξουν διαρροές από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για να ψηφίσουν αυτοί. Όταν είδαν ότι ψηφίζονται τα μέτρα, μπήκαν μέσα και ψήφισαν παρών ! Αίσχος ! Να τους χαίρονται οι ψηφοφόροι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην προκαλείτε κομματόσκυλα του ΣΥΒ ο κοσμάκης γνωρίζει πολύ καλά πώς διοριστήκατε και τι προκλητικότατα προνόμια έχετε στις δύσκολες τούτες ώρες,και είναι έξαλλος μαζί σας.
    ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ψήφιζαν ξεχωριστά το "ΚΑΤ ΑΡΘΡΟ" ΚΑΙ "ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ " μπορει, βλέποντας τις διαφοροποιήσεις μέχρι το τελος της πρωτης ψηφοφοριας,και ότι για την ανατροπή του καταστροφικού άρθρου, υπολείπονταν τρείς, να ξύπναγε το φιλότιμο και σ άλλους τρείς για την καταψήφιση στο σύνολο(αφού θα ήταν τόσο κοντά στο εφικτό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΣΑΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΕΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΛΛΗΣΑΝ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΨΗΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΣΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάλος από τους διορισμούς της συζύγου του Βρούτση και την κόρης του Μέργου που καταγγέλει ο Αδαμόπουλος, λίγο πριν ψηφισθεί το Μνημόνιο!

    Φουλ επίθεση αποφάσισε να παίξει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γάννης Αδαμόπουλος κατά συγκεκριμένων προσώπων της παράταξης του όπως είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργος.

    Ο κ. Αδαμόπουλος εγκαλεί τον υπουργό Εργασίας για την περίεργη, όπως κύκλοι του ΔΣΑ χαρακτηρίζουν, τοποθέτηση της συζύγου του κ. Θεοδώρας Βαγενά ως νομικής συμβούλου στο ΕΤΑΑ (Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων) στο οποίο μάλιστα ο κ. Βρούτσης είχε διατελέσει πρόεδρος.

    Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η..
    κα. Βαγενά είχε αποτύχει στις πρώτες εξετάσεις του ΔΣΑ όμως αυτό δεν την εμπόδισε να χαρακτηριστεί ως απολύτως επαρκής για να τοποθετηθεί σε μια κρατικού ενδιαφέροντος υπηρεσία.

    Μάλιστα το οξύμωρο είναι πως η κα. Βαγενά δεν είχε πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές επί δύο χρόνια παρά το γεγονός πως ο σύζυγος της ήταν ο επιβλέπων την ασφάλιση υπουργός (άρα όφειλε να είναι νομοταγής) αλλά και παρά τις δύο συνεχόμενες οχλήσεις της Διεύθυνσηςη Ασφάλισης Νομικών - ΤΕΑΔ.

    "Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει βέβαια και ηθικό ζήτημα για τον κ. Βρούτση ο οποίος οφείλει να απαντήσει" τονίζουν πηγές του ΔΣΑ.
    Στη δεύτερη περίπτωση, από εχθές με ανακοίνωσή του ο κ. Αδαμόπουλος (ο οποίος σημειωτέον δεν διστάζει να κινηθεί ακόμα και κατά της παράταξης του για να διασφαλίσει τα συμφέροντα των συναδέλφων του) κατήγγειλε τις απανωτές προσλήψεις της κόρης του κ. Μέργουκαι την εύνοια την οποία η συγκεκριμένη δικηγόρος λαμβάνει ως προς τις διαρκείς τοποθετήσεις της σε κρατικού ενδιαφέροντος τομείς και οργανισμούς.

    ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;...Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ.. ΡΕ ΣΑΠΜΟΤΑΖ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΝΟΜΑΤΑ. ΠΩΣ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΛΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση