GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε πόσα παίρνουν οι βουλευτές στην Ευρώπη...

Θέμα «ταμπού» είναι στις περισσότερες...

Θέμα «ταμπού» είναι στις περισσότερες...χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο στην Ελλάδα, το ύψος των απολαβών των βουλευτών.
Αυτό αποκαλύπτει η έρευνα του συλλόγου «Έλληνες φορολογούμενοι», οι οποίοι και δημοσιεύουν σχετικό πίνακα με τις αμοιβές των βουλευτών στα εθνικά κοινοβούλια.
Καλύτερα αμειβόμενοι, με βάση τη «βασική αμοιβή», είναι οι Ιταλοί, αφού παίρνουν 11.703 ευρώ μηνιαίως. Στον αντίποδα τις μικρότερες απολαβές έχουν οι βουλευτές της Ουγγαρίας με μόλις 850 ευρώ μηνιαίως.
Χειρότερα αμειβόμενοι, σε κράτος της Ευρωζώνης είναι της Σλοβάκοι με 1.961 ευρώ μηνιαίως.
Σε όλες σχεδόν τις χώρες, η αμοιβή των βουλευτών αποτελείται από δύο τμήματα: α) από τη βασική αμοιβή και β) από συμπληρωματική αμοιβή που έχει τη μορφή εξόδων παραστάσεως, επιδομάτων, αποζημιώσεων για διάφορες δαπάνες κλπ. Σε αρκετές περιπτώσεις, η συμπληρωματική αμοιβή, είναι υψηλότερη της βασικής. Επίσης σε αρκετές χώρες δίδονται και άλλες παροχές (τηλέφωνα, ταχυδρομική ατέλεια, παροχή βοηθών και συνεργατών κ.λ.π.).
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των «Ελλήνων φορολογουμένων», στις ιστοσελίδες δώδεκα Κοινοβουλίων, παρέχονται ικανοποιητικές και επαρκείς πληροφορίες για το ζήτημα της αμοιβής των βουλευτών. Αντίθετα, οι ιστοσελίδες 15 Κοινοβουλίων δεν αναφέρονται στο ζήτημα. Μεταξύ αυτών που δεν αναφέρονται, περιλαμβάνονται τα Κοινοβούλια της Ελλάδας και της Κύπρου.
Τα Κοινοβούλια με τα πλέον διάφανα στοιχεία είναι αυτό της Γερμανίας και της Ιρλανδίας, ενώ τα sites των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και του Λουξεμβούργου είναι τα μόνα τα οποία εμφανίζουν πληροφορίες μόνον στις εθνικές τους γλώσσες. Πληροφορίες: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση