GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατασκευάστηκε η πρώτη τουαλέτα τερματοφύλακας

Η TOTO, μια εταιρεία κατασκευής ειδών υγιεινής της Ιαπωνίας που είναι αρκετά γνωστή στην χώρα για την χρήση της τελευταίας λέξης της τ...

Η TOTO, μια εταιρεία κατασκευής ειδών υγιεινής της Ιαπωνίας που είναι αρκετά γνωστή στην χώρα για την χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας στα προϊόντα της, βρήκε έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο για να διαφημιστεί: κατασκεύασε την πρώτη τουαλέτα-τερματοφύλακα! Η «Super Great Toilet Keeper» είναι ένα προϊόν συνεργασίας της TOTO με μια ομώνυμη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και υπόσχεται πως μπορεί να αποκρούσει ακόμα και τα πιο «τεχνικά» σουτ.
Πως ακριβώς τα καταφέρνει; Δυο κάμερες υψηλής ταχύτητας (250 καρέ το δευτερόλεπτο) τοποθετημένες στα δοκάρια της επιτρέπουν να αναλύει και να υπολογίζει με εξαιρετικά μεγάλη ακρίβεια την πορεία της μπάλας μέσα σε μόλις 0.1 δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια προσαρμόζει την θέση της και μέσω ενός ισχυρού ελατηρίου «εκτοξεύει» μια δεύτερη μπάλα προκειμένου να εκτρέψει την πορεία της πρώτης.
Μάλιστα στο διαφημιστικό βίντεο η τουαλέτα «δοκιμάστηκε» απέναντι στον Ιάπωνα striker Tatsuhiko Kubo, ο οποίος παρά τις προσπάθειες του δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η SGTK έχει την δυνατότητα να επεξεργάζεται και να αντιδρά με απόλυτη επιτυχία, ακόμα και σε σουτ με ταχύτητα που ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα την ώρα.
Οι λόγοι που οδήγησαν την TOTO να κατασκευάσει κάτι τέτοιο δεν είναι γνωστοί. Σίγουρα η SGTK δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα προϊόντα της, με αυτόν τον τρόπο όμως ίσως επιχειρεί να αναδείξει την έρευνα και τεχνολογία που χρησιμοποιεί σε αυτά.
Η SGTK θα παρουσιαστεί σε διάφορα γήπεδα της Ιαπωνίας προτού κυκλοφορήσει. Με μόλις 600.000 γιεν, περίπου 7.500 δολάρια όποιος θέλει θα μπορεί να την αγοράσει και να την τοποθετήσει στο δικό του γήπεδο ποδοσφαίρου.
Βέβαια δεν προορίζεται για χρήση ως κανονική τουαλέτα.
Δείτε το βίντεο:
 Κατασκευάστηκε η πρώτη τουαλέτα τερματοφύλακας
Θέλετε περισσότερες τεχνολογικές ειδήσεις; Επισκεφθείτε το TechIT.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση