GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το μήνυμα των Ευρωπαίων: Ολέθριο σενάριο χωρίς επιστροφή η καταψήφιση των μέτρων

Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα των Ευρωπαίων ηγετών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη π...

Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα των Ευρωπαίων ηγετών εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη που αναμένεται να κρίνει το μέλλον της κυβέρνησης αλλά και τις αποφάσεις της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης μαμούθ…
Οι Βρυξέλλες στέλνουν σαφές μήνυμα στην Αθήνα για υπερψήφιση των μέτρων καθώς υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης συνεργασίας θα είναι ένα ολέθριο σενάριο χωρίς επιστροφή.
Θεωρούν μάλιστα, όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής , ότι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, αμέσως μετά θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την ταχεία προώθηση του κυβερνητικού έργου, με ενεργό συμμετοχή -με πολιτικά πρόσωπα- των κομμάτων που θα συνθέτουν την κυβέρνηση.
Πιέζουν μάλιστα χωρίς να το δηλώνουν ανοιχτά για αλλαγές στα πρόσωπα που θα συνεχίσουν το κυβερνητικό έργο καθώς εκτιμούν ότι ένας ανασχηματισμός με όσους θέλουν να προχωρήσουν είναι αναγκαίος ώστε τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα να τεθούν προ των ευθυνών τους, χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δισταγμούς για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Η Ευρωζώνη ασκεί πιέσεις προς τα κόμματα συνεργασίας, ενόψει της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας ότι η απόφαση-ανάσα για την Ελλάδα στην «οριακή» ημερομηνία της 12ης Νοεμβρίου εξαρτάται από την ίδια την Ελλάδα.
Από την Κομισιόν δηλώνουν πως «η έκφραση της έμπρακτης αλληλεγγύης είναι διπλής κατεύθυνσης, από την Ελλάδα κατ’ αρχήν που πρέπει να πράξει τα δέοντα και από την Ευρωζώνη που δηλώνει έτοιμη για στήριξη υπό την προϋπόθεση της τήρησης των συμφωνηθέντων».

kafeneio-gr.blogspot.com

5 σχόλια

  1. Αυτά να τα πείτε στον κ. Σαμαρά τον μεγάλο διαπραγματευτή που σήκωσε το αντιμνημονιακό μένος χωρίς να γνωρίζει τις επιπτώσεις του,λες και οι προηγούμενοι δεν διαπραγματεύονταν.Καλό είναι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολεθρος για τα λαμογια συμφορα για το λαο; Δεν νομιζω γιατι ο λαος τυρανιεται απο τους ασχετους που δεθηκαν στο μνημονιο του ξεπουλήματός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως γονιός, καλώ όλους τους εκπαιδευτικούς να μη ψηφίσουν, αύριο Δευτέρα, τη ΔΑΚΕ, την ΠΑΣΚ και την παράταξη της ΔΗΜΑΡ. Ψηφίστε ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, αριστερά σχήματα, χριστ. εναλλ. κίνηση εκπαιδευτικών, ότι άλλο, όχι, όμως τις 3 παρατάξεις των 3 κομμάτων της καταστροφής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΜΕ ΤΟΥΣ 25% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΞΙΟΠΟΡΕΠΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΑΜΕ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΑ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκλογες ΚΥΣΔΕ


    Ο υποψηφιος

    για το ΚΥΣΔΕ αιρετος

    Τάτσης Δημήτριος του Ευαγγέλου

    συγκενρωνει τις προτιμησεις των καθηγητων

    υπαρχουν και κατι παλιοι οπως ο
    Τσουλιας Νικος ο αποτυχημενος πολιτευτης με την μηδενικη αποδοχη που καταστρεψε τους καθηγητες


    και ο πανατγιας Δημητρης αναξιος για την θεση

    υπαρχει και ενας χαφιες που καρφωνει δημοκρατες στην ασφαλει με αρχικα χρ. κ. των αριστεριστων της ασφαλειας

    ολοι με τον Τατση

    Μαυρο... στον χρ. κ.

    δασκαλοι καθηγητες ενωμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση