GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Ναι" στο συζυγικό σεξ μέσα στις φυλακές

Το δικαίωμα των κρατουμένων συζύγων αλλά και συντρόφων που βρίσκονται...

Το δικαίωμα των κρατουμένων συζύγων αλλά και συντρόφων που βρίσκονται...
πίσω από τα κάγκελα των φυλακών αλλά και η ημιελεύθερη διαβίωση κρατουμένων που εκτίουν ποινές για ήπια αδικήματα προβλέπεται για πρώτη φορά στο νέο Σωφρονιστικό Κώδικα που συντάχθηκε από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, υπό τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση, και παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Συγκεκριμένα, με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα προβλέπεται μεταξύ άλλων προβλέπεται:
- Η δυνατότητα επικοινωνίας των κρατουμένων, για πρώτη φορά, (σ.σ. σε χώρες του εξωτερικού ισχύει ήδη) και συγκεκριμένα αναγνωρίζεται το δικαίωμά συζύγων ή συντρόφων να συνευρίσκονται σε χώρο των φυλακών. Επίσης, προβλέπεται το δικαίωμα ολόκληρες οικογένειες να συναντώνται μέσα στη φυλακή.
-πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους κρατούμενους, οι όροι ωστόσο και η όλη διαδικασία θα καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.
- Καθιερώνεται το καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης σε άλλα νομικά πρόσωπα πλην των φυλακών αλλά και η τμηματική έκτιση των ποινών τους για κατηγορίες κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί για ήπιας μορφής αδικήματα. Στο καθεστώς αυτό θα εντάσσονται κρατούμενοι που δεν έχουν διαπράξει κάποιο πειθαρχικό αδίκημα (π.χ. δεν έχουν παραβιάσει άδεια) και την απόφαση για τον αν μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής θα την λαμβάνει Δικαστικό Συμβούλιο.
Όπως δε σημείωσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνης στην γειτονική Ιταλία έχουν ενταχθεί στο σύστημα ημιελεύθερης διαβίωσης 25.000 κρατούμενοι σε σύνολο 90.0000.

Πληροφορίες: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση