GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να καεί να καεί το μπουρδέλο της Βουλής…

  Γράφει ο  Τάσος Φούντογλου Οι υπάλληλοι της Βουλής φυσικά και δεν αποτελούν το μείζον πρόβλημα  του  ελληνικού δημοσίου, με τους χιλ...

 Γράφει ο  Τάσος Φούντογλου
Οι υπάλληλοι της Βουλής φυσικά και δεν αποτελούν το μείζον πρόβλημα  του  ελληνικού δημοσίου, με τους χιλιάδες πελάτες των βουλευτικών γραφείων να «λαθροβιούν» ακόμα μέσα στα πολυώροφα κτίριά του και τις χιλιάδες των αργομισθιών του να αποδεικνύονται καθημερινά αντάξιες του ονόματός τους , αποστραγγίζοντας  κάθε…………
πρώτη του μηνός τα πενιχρά έσοδα του δημόσιου ταμείου.
Τα 1500 πρωτοξάδελφα, ανίψια και κολλητάρια βουλευτών και υπουργών, με συνολικές αποδοχές γύρω στα 100 εκ ευρώ, φυσικά και δεν ευθύνονται για τα 350 δισ χρέος της ελληνικής οικονομίας, τις χιλιάδες αναπηρικές συντάξεις της κουτοπόνηρης νεοελληνικής αρτιμέλειας και τα εκατομμύρια ευρώ που φαγώθηκαν τα τελευταία χρόνια σε υποβρύχια-συκιές ,  υπερκοστολογήσεις δημόσιων έργων και διαφημιστικούς μποναμάδες σε πρώην κυβερνητικές και νυν αντιμνημονιακές φυλλάδες των 1.000 φύλων.
To εφάπαξ των 60 μισθών  και το ειδικό συνταξιοδοτικό τους καθεστώς, φυσικά και δεν αρκούν από μόνα τους για να καταποντίσουν τον Τιτανικό των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτόν που έφτιαξαν πριν από δεκάδες χρόνια κάποιοι ρομαντικοί παλαβιάρηδες της πολιτικής μας τάξης και τον άφησαν να πλεύσει αβοήθητος μέσα σε μια θάλασσα διαφθοράς, πελατείας, παράνομου δούναι και λαβείν, χαριστικών συντάξεων και αμαρτωλών συμβάσεων. Και περίμεναν οι ανόητοι να μη συναντηθεί το αριστούργημά τους με κάποιο παγόβουνο καταμεσής του πελάγους.
Οι υπάλληλοι της Βουλής, φυσικά και δεν ευθύνονται για όλα τα κακά της μοίρας μας. Όπως, όμως, λένε και οι φίλοι μας οι Αγγλοσάξωνες, ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες. Και η μικρή λεπτομέρεια που ξεχωρίζει τους μισθωτούς αυτούς απο όλους εμάς τους κοινούς θνητούς της μισθωτής εργασίας είναι πως εργάζονται στον ναό της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας.
Στον μεγαλοπρεπή αυτό ναό που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισε προκλητικές ρυθμίσεις, αύξησε μισθούς με πελατειακά κριτήρια, μοίρασε προνόμια με το τσουβάλι, ανέχτηκε παράνομες συμπεριφορές, κάλυψε επίορκους και παραβάτες και ανήγαγε τη φαυλοκρατία σε απαράβατο κανόνα της δημόσιας ζωής μας.
Στον ναό που 38 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση του ‘74 μας κατάντησε επαίτες και διαδηλωτές.
Να τρωγόμαστε κάθε μέρα με τις σάρκες μας, να προσπαθούμε απεγνωσμένα να βρούμε νόημα σε όλο αυτόν τον παραλογισμό που μας περιβάλλει, να ξεμένουμε απελπιστικά πίσω από τις εξελίξεις στον πολιτισμένο κόσμο, να κοιμόμαστε το βράδυ αγκαλιά με τη σκοροφαγωμένη μας ελπίδα και το επόμενο πρωί, σαν τα ζόμπι, να πηγαίνουμε στις δουλειές μας- όσοι τυχεροί από εμάς έχουμε ακόμα- για τον πετσοκομμένο επιούσιο.
Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν  σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Δεν αντιλέγω. Ακόμα και οι περικοπές των μισθών φαντάζουν στο σημείο αυτό ως μια κάποια λύση. Αλλά για να τα αποδεχτώ όλα αυτά και να αποφασίσω να πορευτώ μαζί τους τα επόμενα δύσκολα χρόνια της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, θα ματώσετε και εσείς ρε μπαγάσες. Πρώτοι εσείς και μετά εγώ. Θα μειωθούν τα προνόμιά σας , θα ελαττωθεί ο αριθμός σας στο μισό  (βουλευτών και υπαλλήλων) -ιδίως τώρα που η ανάλγητη τρόικα ζητάει 2000 απολύσεις μόνο για φέτος-  θα σας δίνεται βουλευτική αποζημίωση ανάλογα με την περιουσιακή σας κατάσταση (μηδενική για τους έχοντες και ικανοποιητική για τους μη έχοντες, προκειμένου να μην μεταβληθεί η πολιτική σε χόμπι πλουσίων και σε παίγνιο ανταποδοτικών χορηγιών ), θα κλειδαμπαρώσετε όλα τα γραφεία των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών και, αφού δώσετε το απαραίτητο παράδειγμα στο εκλογικό σας σώμα, θα το βουλώσω και εγώ. Απολύσεις θα κάνετε μονάχα αν αυτοαπολυθείτε. Ξηγημένα πράγματα.
Η κοινοβουλευτική σας δημοσιοϋπαλληλία συμπυκνώνει μέσα στα λίγα τετραγωνικά της όλη την μεταπολιτευτική μας κακοδαιμονία. Συντεχνιακή λογική, προκλητικά προνόμια, αναντίστοιχες απολαβές με εκείνες της  πραγματικής οικονομίας, ρουσφετολογικό αλισβερίσι, οικογενειοκρατία και κυρίως φτηνός τσαμπουκάς μπροστά στο εύλογο του εξορθολογισμού. Τις επόμενες μέρες, λοιπόν, περιμένω με συγκρατημένη καρτερία να «κουρευτούν» τα προκλητικά σας προνόμια και να αρχίσετε να αμείβεστε όπως και η αφεντιά μου.
Να σταματήσουν οι θλιβεροί αντιμνημονιακοί προστάτες σας να προτάσσουν τα στήθη τους μπροστά στον «εχθρό» της ισονομίας και της ισοπολιτείας και να γευτείτε και εσείς τη βάναυση περικοπή της άνετης βολής σας, που σας την εξασφάλισε ένα ονοματεπώνυμο και μια κωλοφαρδία. Να είστε εσείς τα ανίψια του τάδε μεγαλόσχημου «βλαχοδημάρχου»  και εγώ  ένας απλός και ταπεινός ψηφοφόρος της Γάμα ( Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου)  Ελληνικής Δημοκρατίας. Για αυτήν σας την κωλοφαρδία θα πληρώσετε πρώτα εσείς και μετά εγώ. Για αυτήν τη συφοριασμένη μου την τύχη  θα καούν πρώτα τα δικά σας προνόμια και μετά τα δικά μου.
Και που είστε. Η Δημοκρατία και οι θεσμοί της σφυρηλατούνται μέσα από τις δημόσιες συμπεριφορές όλων μας και όχι μέσα από τους συνταγματικούς τύπους, τους κανονισμούς της Βουλής και όλον αυτόν τον νομικό εσμό που αποτελεί το χρήσιμο παραπέτασμα μιας εξουσίας εξαρτημένης από τους δεσμούς του συγγενικού αίματος και υποταγμένης στα δεσμά του πελατειακού συμμοριτισμού.  Όταν, λοιπόν, ζητάω να καεί το μπουρδέλο της Βουλής δεν αναφέρομαι στη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, όπως δεν αναφέρομαι και στα «ανακτορικά» ντουβάρια της. Αυτές τις πυρπολήσεις τις αφήνω για τα «πυρπολημένα» μυαλά ορισμένων ακραίων εμπρηστών του φαιοκόκκινου ολοκληρωτισμού που φαντασιώνονται, κάθε τόσο, νύχτες των Κρυστάλλων και εφόδους στα χειμερινά ανάκτορα. Εγώ αναφέρομαι στο πολυτελές μπουρδέλο που έστησαν ορισμένα ανεγκέφαλα «ντουβάρια» της Μεταπολίτευσης εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…
YΓ. Τιμητές είχε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Η Δημοκρατία έχει πολίτες που καταθέτουν δημόσια και επώνυμα την άποψή τους και κρίνονται για αυτήν. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού…
kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση