GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάτω τα χέρια από το «Εμπρός»

Έτσι, καλούν όλους τους καλλιτέχνες, τις προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, τους φορείς και τις ομάδες στήριξης αλλά και...


Έτσι, καλούν όλους τους καλλιτέχνες, τις προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, τους φορείς και τις ομάδες στήριξης αλλά και τους κατοίκους του κέντρου που μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει το κείμενο για τη διατήρηση του θεάτρου ως αυτοδιαχειριζόμενου χώρου καλλιτεχνικού πειραματισμού και ελεύθερης έκφρασης να υπερασπιστούν για άλλη μια φορά «τον χώρο και τον χρόνο του Εμπρός, κοινό αγαθό για την Αθήνα μέσα στην κρίση», σήμερα το πρωί στις 10.30 έξω από το θέατρο. Κι αυτό γιατί, με νέα επιστολή που έφτασε στο θέατρο Εμπρός και υπογράφεται από την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών, απαιτείται η άμεση εκκένωση του χώρου και καλείται η αστυνομία «να αποστείλει τα αρμόδια όργανα» για την έξωση των ανθρώπων που εδώ και ένα χρόνο έχουν μετατρέψει το ρημαγμένο θέατρο σε ένα ζωντανό κύτταρο δημιουργίας μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Το «Εμπρός», στο κέντρο του Ψυρρή, σε μια περιοχή που είναι γεμάτη από εγκαταλειμμένα κτήρια και εμπορικά καταστήματα που κλείνουν, αποτελεί μια ανάσα για τη γειτονιά αλλά και για το κέντρο της πόλης, αποτελώντας ένα κοινό αγαθό, καθώς χρησιμοποιείται για θεατρικές παραστάσεις, πρόβες, χορό, εικαστικά δρώμενα, χώρος συνελεύσεων, χώρος πειραματικής μουσικής, εργαστήρια, συζητήσεις κ.λπ. Ένας άλλος χώρος και χρόνος, όπου παράγονται πολλαπλές μορφές τέχνης και ζωής.
Υπενθυμίζεται ότι τη διεκδίκηση του χώρου και τη συνέχιση της λειτουργίας του στηρίζει ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με απόφαση που πήρε στην τελευταία συνεδρίασή του, καθώς ακόμη το Ελληνικό Κέντρο Θεάτρου (Ε.Κ.Δ.Ι.Θ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, το Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού, θεατρικά τμήματα πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και το κατειλημμένο Teatro Valle της Ρώμης, καθώς ο χώρος του «Εμπρός» σχετίζεται με ανάλογα παραδείγματα σε άλλες χώρες και ανήκει σε ένα δίκτυο κοινών αγαθών στην Ευρώπη.
Γι’ αυτό, η κοινότητα του θεάτρου καλεί σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί, «για να υπερασπιστούμε τον χώρο και να διεκδικήσουμε τη συνέχειά του ως κοινό αγαθό για την πόλη μας. Για να μην οδηγηθεί το θέατρο ξανά στην ερήμωση και στην εγκατάλειψη».
Πηγή: ΑΥΓΗ – Κακουριώτης Σ.Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση