GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αίγυπτος: οι υπερεξουσίες του Μόρσι στο στόχαστρο των δικαστών

Κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της δικαστικής εξουσίας O αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι μιλάει σε συγκέντρωση ο...

Κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της δικαστικής εξουσίας
O αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι μιλάει σε συγκέντρωση οπαδών του στο Κάιρο
Κάιρο 
Για άνευ προηγουμένου επίθεση με στόχο την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας κάνουν λόγο οι ίδιοι αιγύπτιοι δικαστικοί λειτουργοί αναφερόμενοι στο έκτακτο διάταγμα του Μοχάμεντ Μόρσι με το οποίο ο πρόεδρος απέκτησε υπερεξουσίες.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του με αντικείμενο συζήτησης το Προεδρικό Διάταγμα του Μόρσι, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να το αποσύρει.
Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των υπερεξουσιών, τονίζοντας ότι με το επίμαχο διάταγμα δεν επεδίωκε να λύσει τις διαφορές του με την αντιπολίτευση, αλλά να διασφαλίσει την εθνική σταθερότητα.
Δεσμεύθηκε παράλληλα, να επιβάλει τον νόμο ενάντια σε αυτούς που αποκάλεσε «χούλιγκαν» και οι οποίοι υποκινούνται, όπως ισχυρίστηκε, από οπαδούς του Χόσνι Μουμπάρακ.
Εξήρε το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου, αλλά υπογράμμισε ότι θα αποκαλύψει τα διεφθαρμένα στοιχεία που κρύβονται σε αυτό: «Η δικαστική εξουσία είχε και θα έχει πάντα έντιμους ανθρώπους που αγαπούν τη δικαιοσύνη. Ωστόσο το δικαστικό σύστημα έχει επηρεαστεί από αυτά που έχουν επηρεάσει το έθνος. Υπάρχουν κάποιοι σε αυτό που προσπαθούν να καλυφθούν. Θα ξεσκεπάσω αυτή την κάλυψη».
Το κλίμα παραμένει τεταμένο στο Κάιρο, με τους διαδηλωτές να ετοιμάζονται για νέα συγκέντρωση στην πλατεία Ταχρίρ την επόμενη εβδομάδα.
Οι διαδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας σημαδεύτηκαν από επεισόδια, την καταστροφή γραφείων των Αδελφών Μουσουλμάνων, καθώς και συγκρούσεις με την αστυνομία.
Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση την Τρίτη.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση