GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμμονή στη φτωχοποίηση...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΚΤΑΣ. Αυτό που πέτυχαν μέχρι σήμερα δανειστές και κυβερνώντες μέσα από τα μνημόνια ήταν η φτωχοποίηση και η εξαθλ...

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΚΤΑΣ.
Αυτό που πέτυχαν μέχρι σήμερα δανειστές και κυβερνώντες μέσα από τα μνημόνια ήταν η φτωχοποίηση και η εξαθλίωση του λαού. Αυτός  άλλωστε είναι και ο στόχος των μνημονίων, φτωχοποίηση και κοινωνική ισοπέδωση.  Ένα λαό φτωχό, πεινασμένο, και φοβισμένο, εύκολα τον υποδουλώνεις και εύκολα  του υφαρπάζεις την περιουσία του. Βιώνουμε σήμερα ένα ανηλεή και άδικο οικονομικό διωγμό που γίνεται εις βάρος των μικρομεσαίων εισοδημάτων, με αποτέλεσμα τα λαϊκά στρώματα  να κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν τις περιούσιες τους.  
Όταν οι συντάξεις με το περιβόητο κούρεμα των ταμείων, (κάποιοι πρέπει να ντρέπονται γι’αυτό) και με τις συνεχείς περικοπές τείνουν να  γίνουν  πλέον προνοιακά   επιδόματα, όταν οι μισθοί  έχουν γίνει πλέον φιλοδωρήματα,  πως μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα φορολογική καταιγίδα; Πως θα μπορέσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι με τα πενιχρά πλέον εισοδήματα, και οι άνεργοι χωρίς καν εισοδήματα να είναι συνεπείς στις δυσβάστακτες  φορολογικές τους υποχρεώσεις, για να μπορέσουν να  αποφύγουν τις κατασχέσεις των περιουσιών τους;
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα πολλαπλά και σκληρά χαράτσια μας έρχονται τώρα σαν κερασάκι στην τούρτα  τα κατά δέκα φορές αυξημένα δημοτικά τέλη, προκειμένου να καλυφτούν τα ελλείμματα των Δήμων. Δεν ξέρω πως θα ενεργήσουν οι δήμαρχοι και αν μας στείλουν το λογαριασμό στο σπίτι, όμως το μέτρο αυτό θα υπάρχει στη φαρέτρα των χαρατσιών.   
Μοιραία αρκετοί μικρομεσαίοι λόγο αδυναμίας πλέον να αντέξουν την ανελέητη φόρο επιδρομή και τα αλλεπάλληλα χαράτσια,  κινδυνεύουν   άμεσα να χάσουν δυστυχώς τις περιούσιες, όχι αυτές που τους χαριστήκαν αλλά αυτές για τις οποίες έχυσαν ποτάμια ιδρώτα. Τρόικα, και Ελληνική κυβέρνηση φτωχαίνουν και αποδυναμώνουν οικονομικά τις μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις και τις καθιστούν  αδύναμες πλέον  να υπερασπιστούν τις περιούσιες τους. Έτσι είναι πανεύκολο πλέον να ανοίξει ο δρόμος των κατασχέσεων και των Μαυραγοριτών με τους χαρτοφύλακες που περιμένουν στη γωνία.  
Θα  μπορούσε όλους αυτούς να τους προστατέψει η κυβέρνηση αν είχε την πολιτική βούληση να ασκήσει μια φιλολαϊκή πολιτική,  με  στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη  και τη  δικαιότερη κατανομή των βαρών, απαλλαγμένη από τις περιβόητες λίστες.  Θα μπορούσε ακόμα η κυβέρνηση μιας και χαμήλωσε αρκετά μισθούς και συντάξεις, να χαμηλώσει και το καθημερινό κόστος ζωής στο επίπεδο της σημερινής  αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή, βάζοντας χέρι στους κερδοσκόπους της αγοράς που διαμορφώνουν τιμές απαγορευτικές για το σημερινό βαλάντιο. Αυτά όμως απαιτούν γενναιότητα, τόλμη και αγάπη για το Λαό.
Με δυο λόγια αν ήθελαν θα εφάρμοζαν μια δικαιότερη κοινωνική πολιτική, στα όρια αντοχής των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων. Δυστυχώς όμως αυτοί που μας κυβερνούν έτσι κατανοούν την κοινωνική δικαιοσύνη και έτσι την εφαρμόζουν, χωρίς βέβαια  να νοιώθουν ντροπή ή ενοχές γι’ αυτούς που καθημερινά εξαθλιώνονται και οδηγούνται στην αυτοκτονία.  Ας έχουν όμως κατά νου ότι κάποτε η πείνα μπορεί  να νικήσει το φόβο.
Μακάριοι λοιπόν αυτοί που λιάζονταν όλη τους τη ζωή και  πλήρωναν μηδαμινές  εισφορές για  σύνταξη, Μακάριοι αυτοί που στη ζωή τους δεν  κόπιασαν να  βάλουν τη μια πέτρα πάνω στην άλλη, και Ηλίθιοι εμείς που πληρώναμε  υψηλές εισφορές για να πάρουμε  αξιοπρεπή σύνταξη. Ηλίθιοι επίσης εμείς που αγωνιστήκαμε να φτιάξουμε κάτι για να το βρουν οι  επόμενες γενιές. Δυστυχώς όμως για μας  τώρα χρειάζεται να αγωνιστούμε ξανά για να μην το βρουν οι τοκογλύφοι.
 
giorgosnuktas@hotmail.com

2 σχόλια

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΩΡΓΟ
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΕΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΙΟ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΟ ΦΘΗΝΟ "ΟΙΚΟΠΕΔΟ" ΔΙΧΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΖΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ.
    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
    "ΤΣΕ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας είναι ο δρόμος Ελληνίδα για να νικάς!

    ΕΑΜ -ΕΛΑΣ – Τατσόπουλος γαμιάς..!!!!

    Σιγά ρε Τατσόπουλε που πήδηξες τη μισή Αθήνα και κάτι έγινε.
    Εδώ ολόκληρος ΓΑΠ ασελγούσε 2,5 χρόνια σε 10 εκατ. Έλληνες και δε το έκανε θέμα.

    Κι όμως αυτός ο ” άντρακλας” μιλούσε κι έκρινε τον Κολοκοτρώνη και τον Καποδίστρια… O tempora o mores…

    Να τον χαίρονται οι Συριζαίοι
    ( όλοι, ακόμα κι αυτοί/ες που δεν πήδηξε....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση