GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαβάστε ποια ταινία είναι φαβορί για Όσκαρ πριν ακόμη να έχει προβληθεί!

Ήδη φαβορί για τα Όσκαρ θεωρείται η πολυαναμενόμενη Χολιγουντιανή ταινία για την καταδίωξη και τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα ...

Ήδη φαβορί για τα Όσκαρ θεωρείται η πολυαναμενόμενη Χολιγουντιανή ταινία για την καταδίωξη και τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις πρώτες κριτικές της που δόθηκαν χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Η ταινία «Zero Dark Thirty», την οποία σκηνοθετεί η Κάθριν Μπίγκελοου, βασίστηκε σε μαρτυρίες , ενώ οι συντελεστές της αρνούνται ότι ζήτησαν απόρρητες πληροφορίες για να τις αξιοποιήσουν ως πηγές. Παραδέχονται, ωστόσο, πως πήραν συνέντευξη από έναν αξιωματούχο της CIA κι από άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην πολυετή καταδίωξη του πρώην ηγέτη της αλ Κάιντα.
Η σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος της ταινίας Μαρκ Μπολ, είπαν ότι αρχικά μελετούσαν την παραγωγή μίας ταινίας για την αποτυχημένη απόπειρα εντοπισμού του μπιν Λάντεν στην ορεινή περιοχή του Αφγανιστάν Τόρα Μπόρα κατά την αμερικανική εισβολή εκεί το 2001.Τ α σχέδιά τους, όμως, άλλαξαν άμεσα μετά την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τον Μάιο του 2011 ότι μία μονάδα πεζοναυτών σκότωσε τον μπιν Λάντεν στο Πακιστάν.
«Σήκωσα το τηλέφωνο και άρχισα να καλώ (διάφορες) πηγές και τις ρώτησα τι γνωρίζουν και κατέγραφα αναφορές και χτύπησα πόρτες και πραγματικά το προσέγγισα όσο πιο ενδελεχώς μπορούσα» είπε ο Μπολ.
Η ταινία αναπαράγει την αναζήτηση του μπιν Λάντεν κυρίως μέσα από τα μάτια μίας νεαρής αξιωματούχου της CIA, την οποία υποδύεται η Τζέσικα Τσάστεϊν, που βοηθάει στον εντοπισμό του, ενώ ο χαρακτήρας του Ομπάμα εμφανίζεται ελάχιστα στην ταινία.
Η κυκλοφορία του «Zero Dark Thirty» στις κινηματογραφικές αίθουσες μετατέθηκε για τον Δεκέμβριο ύστερα από εμπλοκή της νωρίτερα φέτος στην προεκλογική διαμάχη μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.
Εν τέλει, θα βγει στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου-σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών-ώστε να προλάβει να συμπεριληφθεί στις υποψηφιότητες των Όσκαρ που ανακοινώνονται στις 10 Ιανουαρίου και απονέμονται στις 24 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση