GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Βαβέλ» και στον ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα ασυνεννοησίας εμφανίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την ώρα που κλυδωνίζεται ο κυβερνητικός συνασπισμός και η πόρτα του ΠΑΣΟ...


Εικόνα ασυνεννοησίας εμφανίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την ώρα που κλυδωνίζεται ο κυβερνητικός συνασπισμός και η πόρτα του ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει με τα στελέχη του να αποχωρούν.
Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να δήλωνε το πρωί έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη ανασυγκρότησης της χώρας, ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή όπου ξεκαθάρισε ορθά κοφτά ότι ο ίδιος δεν κοροϊδεύει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει!
Η δήλωση αυτή του προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ γίνει λίγες ώρες μετά τις ρωγμές που παρατηρήθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό και έγινε παράλληλα με τη δήλωση του Δ. Στρατούλη ότι το κόμμα θέλει να κυβερνήσει μόλις πέσει η τρικομματική κυβέρνηση!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» και επανέλαβε πολλές φορές «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο«.
Ωστόσο λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωνε από το Ηράκλειο ότι «η τρικομματική μνημονιακή κοινοπραξία βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και κατάρρευση» αλλά και ότι: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα«.
Σκληρή απάντηση στον Λαφαζάνη από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο έτοιμος από τη ΝΔ να κυβερνήσει πριν από τις εκλογές». Με αυτή την φράση απάντησε στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και στα περί μη ετοιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Παππάς δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος και πριν ακόμα από τις εκλογές του Ιουνίου να κυβερνήσει.
Πάντως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προσπάθησε λίγο αργότερα, μέσω ραδιοφωνικού σταθμού να τα… μαζέψει.
Έσπευσε να δώσει διευκρινίσεις μέσω της συχνότητας του realfm σημειώνοντας:
«Αυτό το οποίο αναπαράγεται είναι μία φράση μονάχα από ένα ολόκληρο απόσπασμα, όπου έκανα μια τοποθέτηση για τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αποτελεσματικά και με προοπτική. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει και μπορεί να κυβερνήσει θετικά για τη χώρα και να ανοίξει καινούργιους ορίζοντες. Καμία φορά, με έναν θα έλεγα παραμορφωτικό τρόπο, απομονώνεται μία φράση από μια ολόκληρη απάντηση που δίνει κανείς και επομένως αλλάζει όλο το νόημα».
Και πρόσθεσε: «Αυτό που εννοούσα είναι ότι είμαστε ένα κόμμα που ξεκίνησε από το 4% και έφτασε στο 27%. Εμείς είμαστε στα πρόθυρα να κυβερνήσουμε τη χώρα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και είπα ότι να πω εγώ ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις σε όλα σε κάθε πρόβλημα και απαντήσεις στα πάντα, όχι δε θα το πω, διότι αυτό είναι υποκρισία. Εχουμε κάνει όμως μία πολύ μεγάλη προσπάθεια έχουμε κάνει επεξεργασία, είπα, έχουμε κάνει προτάσεις και διαθέτουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να γίνει αφετηρία μιας κυβερνητικής προσπάθειας για να δώσουμε απάντηση και λύση, σταδιακά, στα προβλήματα της χώρας».
Το πλήρες απόσπασμα των δηλώσεων του Π. Λαφαζάνη από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν είμαστε έτοιμοι  να κυβερνήσουμε. Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Έχουμε κάνει, όμως, ένα δρόμο μεγάλο, μια πορεία, έχουμε κάνει τα βήματα, την προετοιμασία, το σχεδιασμό κ.λ.π. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο.
Το να βγαίνει ένα κόμμα κάθε φορά και να λέει είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, να λύσουμε όλα τα θέματα, να απαντήσουμε σε όλα τα προβλήματα, να κινηθούμε από δω, να κινηθούμε από κει, τα έχουμε ακούσει πολλές φορές. Και μετά, όταν βγαίνουν στην κυβέρνηση χάος.  Χάος απροσμέτρητο. Αυτά έλεγε ο κ. Παπανδρέου, λεφτά έχουμε, όλα είναι τακτοποιημένα, κοιτάξτε έχουμε και πρόγραμμα 100 ημερών και θα πάμε. Τα προβλήματα είναι δύσκολα.
Εμείς, παρ’ όλο που κάναμε ένα άλμα από το 4% στο 27% και ήρθαμε σε μια κατάσταση αξιωματικής αντιπολίτευσης και αύριο μπορεί, με τη θέληση του ελληνικού λαού, να είμαστε κυβέρνηση, κάναμε μία υπερπροσπάθεια.
Μια υπερπροσπάθεια να δούμε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικά, πιο ουσιαστικά, πιο μέσα στην πραγματικότητα και πάνω σε αυτή την κατάσταση να διατυπώσουμε προγραμματικές θέσεις. Νομίζω ότι, επειδή έχουμε την συναίσθηση των προβλημάτων και δυσκολιών, αυτά τα οποία έχουμε καταφέρει ως τώρα είναι αρκετά ως αφετηρία για μια κυβερνητική πολιτική, η οποία σιγά – σιγά θα αρχίσει να αποδίδει. Εμείς δεν υποσχόμεθα».
ΠΗΓΗ: 24h.gr

3 σχόλια

  1. Βόμβα Λαφαζάνη: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»- VIDEO

    «Ρουκέτα» εξαπέλυσε πρωί πρωί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόσο κατά του κόμματός του, όσο και κατά του επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα.

    Την ίδια ώρα που ο κ. Τσίπρας έχει ξεκινήσει μια μεγάλη πορεία και περιοδεύει σε όλη τη χώρα, προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την πτώση της κυβέρνησης και τη διενέργεια εκλογών, ο κ. Λαφαζάνης είπε μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1:

    «Εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο. Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».

    Η δήλωση αυτή έχει ήδη προκαλέσει συναγερμό στο επιτελείο του κ. Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου, καθώς ορισμένοι εκτιμούν ότι μόνον τυχαία δεν είναι.
    Πιστεύουν ότι εντάσσεται στον ακήρυκτο πόλεμο που σοβεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ από όσους είναι αντίθετοι στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να τον μετεξελίξει σε ένα ενιαίο κόμμα μέσα από το συνέδριο που θα γίνει σε λίγους μήνες.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λαφαζάνης ως επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος αντιτάσσεται σε αυτή την επιλογή.

    Σε πλήρη αντιδιαστολή πάντως ο Δ. Στρατούλης δήλωσε σχεδόν παράλληλα από τον ΣΚΑΪ ότι «θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε».

    Πηγή: epikaira.gr

    Του ξέφυγε του Λαφαζάνη: «Δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε»..

    Να θεωρήσουμε ότι θα τιμωρηθεί σύμφωνα με ΙΣΛΑΜΙΚΑ ήθη ...του Σύριζα, " εις θάνατον δια λιθοβολισμού" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην είσαι και τόσο σίγουρος/η ότι οι βο(υ)λευτές εύκολα θα βγούν από το μαντρί και θα καταψηφίσουν τα μέτρα. Μακάρι να έχεις δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση