GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουκρανία: Επιβαρυμένη η υγεία της Γιούλια Τιμοσένκο

Για 10η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας η τέως πρωθυπουργός   Η κατάσταση της υγείας της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιού...

Για 10η ημέρα συνεχίζει την απεργία πείνας η τέως πρωθυπουργός
 
Η κατάσταση της υγείας της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο έχει επιδεινωθεί δραματικά κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί εδώ και 10 ημέρες, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο συνήγορός της.
«Είναι πάρα πολύ αδύναμη και δεν μπορεί να περπατήσει μόνη της» ανέφερε ο δικηγόρος της ηγέτιδος της ουκρανικής αντιπολίτευσης Σεργκέι Βλασένκο από το Χάρκοβο.
Η Τιμοσένκο κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νοθεία που υποστηρίζει ότι έγινε στις βουλευτικές εκλογές της 28ης Οκτωβρίου, όταν επικράτησε το κόμμα του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
Ο Βλασένκο επέκρινε τον επικεφαλής του ιατρικού προσωπικού της κλινικής, στην οποία νοσηλεύεται η 51χρονη Τιμοσένκο, ο οποίος δήλωσε ότι η κατάστασή της είναι «ικανοποιητική».
Οι γιατροί της κλινικής Berlin University Clinic Charite στο Χάρκοβο όπου νοσηλεύεται η Τιμοσένκο έχουν συστήσει τη συνέχιση της θεραπείας της σε μια ξένη χώρα ή σε κατ’οίκον περιορισμό, σημειώνοντας βάσει των δηλώσεών τους που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της πολιτικού, ότι «οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται δεν ωφελούν την υγεία της».
Οι αξιωματούχοι του σωφρονιστικού συστήματος απέκλεισαν για άλλη μια φορά την μεταφορά της πρώην πρωθυπουργού στη Γερμανία. Η Τιμοσένκο είχε διακομιστεί αρχικά στο νοσοκομείο στο Χάρκοβο για θεραπεία επειδή υπέφερε από κήλη του μεσοσπονδύλιου δίσκου.
Η Τιμοσένκο εκτίει ποινή κάθειρξης επτά ετών μετά την καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας την οποία και καταγγέλλει ως πολιτικά υποκινούμενη από τον νυν πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
Σχόλια αναγνωστών (0)


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση