GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένωση Συντακτών: «Προκλητική και υποκριτική η νέα δίωξη κατά του Βαξεβάνη»

Διαβάστε την ανακοίνωση: «Προκλητική και υποκριτική θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τη σπουδή της Εισ...


Διαβάστε την ανακοίνωση:
«Προκλητική και υποκριτική θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών να μειώσει τη δημοσιογραφική έρευνα, με τη νέα δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ύστερα από την πανηγυρική αθώωσή του από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.
Αν η Εισαγγελία άσκησε έφεση γι’ αυτή την απόφαση «υπέρ του νόμου», η ΠΟΕΣΥ αντιτάσσει την αντίθεσή της στην εισαγγελική ενέργεια, υπέρ της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της δεοντολογικής υποχρέωσης των δημοσιογράφων, να δημοσιεύουν ελεύθερα στοιχεία, που απασχολούν το λαό και έχουν κλονίσει το «περί δικαίου αίσθημά του».
Το ακαταδίωκτο –και πολύ σωστά– εφημερίδας που δημοσίευσε την ίδια «λίστα Λαγκάρντ», για την οποία διώκεται και πάλι ο Κ. Βαξεβάνης, προσδίδει χαρακτηριστικά εκδικητικής δίωξης. Σε συνδυασμό και με τη μέχρι τώρα αναποτελεσματικότητα των ερευνητικών αρχών να βρουν και να αξιοποιήσουν τη «χαμένη από υπουργικά χέρια λίστα Λαγκάρντ» και το «κουκούλωμα» από όσους τρέμουν από τη δημοσίευση και αξιοποίησή της, συμβάλλουν στην απαξίωση του νομικού πολιτισμού της χώρας μας.
Η ΠΟΕΣΥ εκφράζει και πάλι τη συμπαράστασή της στον Κ. Βαξεβάνη και θα απευθυνθεί, όπως οφείλει, γι’ αυτή τη δίωξη στην παγκόσμια δημοσιογραφική κοινότητα.»
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση