GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κυβέρνηση συνεργασίας ή χάος»...

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει η κυβέρνηση την πορεία της θέτει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟ...


Τους όρους και τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει η κυβέρνηση την πορεία της θέτει με συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ζητά «μια επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για τις σχέσεις τους και την εθνική στρατηγική» και την «εφαρμογή πολύ καθαρών και αυστηρών κανόνων σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
-Πόσο σταθερή μπορεί να είναι μια κυβέρνηση που στηρίζεται αυτή τη στιγμή σε 153 βουλευτές που ψήφισαν και τα μέτρα και τον Προϋπολογισμό και σε άλλους 16 που ψήφισαν μόνο τον Προϋπολογισμό;
Αυτό είναι ένα καίριο ερώτημα που αναδεικνύει καταρχάς τη σημασία της στάσης του ΠΑΣΟΚ. Αν το ΠΑΣΟΚ δεν ακολουθούσε και πάλι τη δύσκολη γραμμή της εθνικής ευθύνης, δεν θα υπήρχαν 153 θετικές ψήφοι στην ψηφοφορία για τα μέτρα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε τη γραμμή της αποχής ή του «παρών». Από την άλλη μεριά, όπως είπα και στη Βουλή, είναι ευπρόσδεκτη η διεύρυνση της πλειοψηφίας στον Προϋπολογισμό. Η θετική ψήφος στον Προϋπολογισμό, ως ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δίδεται όμως προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα και να οδηγήσει τη χώρα στην οριστική έξοδο από την κρίση. Υπάρχει συνεπώς μια προφανής αντίφαση. Το ΠΑΣΟΚ τήρησε καθαρή στάση ως εγγυητής της πολιτικής και στρατηγικής σταθερότητας της χώρας. Τα αριθμητικά δεδομένα που παρουσιάζετε αναδεικνύουν επίσης το βάρος της ευθύνης όλων των βουλευτών των τριών κομμάτων, ιδίως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αλλά και της ΔΗΜ.ΑΡ. Τυχόν αδυναμία λήψης αποφάσεων, όπως και οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό «ατύχημα», οδηγεί τη χώρα στο αδιέξοδο.
-Γιατί στο αδιέξοδο; Σε εκλογές, με πιθανότερη νίκη αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε την ευκαιρία της εκλογικής εφόδου τον Ιούνιο. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν. Οι δυνάμεις της οπισθοφυλακής που θέλουν να διατηρηθεί μια υφιστάμενη κατάσταση, όσο κι αν χρησιμοποιούν αριστερή ή ριζοσπαστική ρητορεία, είναι συντηρητικές. Ηταν εντυπωσιακή η αδυναμία του κ. Τσίπρα να παρουσιάσει στη Βουλή, στις δύο κρίσιμες συζητήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, μια κάποια αντιπρόταση πλην της κατάργησης του μνημονίου με ένα άρθρο! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους, εκτός κι αν θεωρεί ως τέτοιους τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει στρατηγικό ορίζοντα. Δεν είναι καν της μόδας πλέον, γιατί, δυστυχώς, ο εκφασισμός της κοινωνίας αναδεικνύει ως φαινόμενο μιας κακής μόδας τη Χρυσή Αυγή. Στην πραγματικότητα, υπάρχει αφενός μεν η πολιτική της κυβέρνησης, αφετέρου δε το απόλυτο αδιέξοδο, το παιχνίδι με τη φωτιά.
-Το ΠΑΣΟΚ όμως είχε και πάλι κοινοβουλευτικές απώλειες.
Δυστυχώς απολύτως αδικαιολόγητες, γιατί οι βουλευτές που εξελέγησαν με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο υποστήριξαν ένα προεκλογικό πρόγραμμα πολύ ειλικρινές. Ποτέ δεν κρύψαμε ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Βεβαίως, θα θέλαμε να ληφθούν με πολύ ηπιότερο τρόπο, αλλά πάντως όλοι ξέραμε ότι πρέπει να αποδεχτούμε δύο συμβιβασμούς: έναν στο εσωτερικό μιας κυβέρνησης συνεργασίας και έναν με τους εταίρους μέσα στη συντηρητικήευρωπαϊκή κονίστρα. Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα με τον μεγαλύτερο βαθμό συνέπειας μεταξύ προεκλογικών θέσεων και μετεκλογικής συμπεριφοράς. Απώλειες, όμως, ας μην ξεχνάμε ότι είχε και η Ν.Δ., που έχει την ευθύνη των κυβερνητικών χειρισμών. Απώλειες είχε και η ΔΗΜ.ΑΡ., που κράτησε την επαμφοτερίζουσα στάση του «παρών» στα μέτρα και του «ναι» στον Προϋπολογισμό. Υπό την έννοια αυτή, οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ είναι αναλογικά μικρότερες και εν πάση περιπτώσει ουδέν κακόν αμιγές καλού. Στείλαμε μήνυμα καθαρότητας και αποφασιστικότητας.
-Αυτό το σχήμα των δύο ταχυτήτων στην κυβερνητική πλειοψηφία θα αντέξει;
Μπορεί και πρέπει να αντέξει. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του τόπου, αλλά και των τριών κομμάτων. Επείγουν όμως δύο πράγματα: πρώτον, μια επικαιροποιημένη συμφωνία μεταξύ των τριών κομμάτων για τις σχέσεις τους και την εθνική στρατηγική τώρα που μπαίνουμε πια σε άλλη φάση, και, δεύτερον, η εφαρμογή πολύ καθαρών και αυστηρών κανόνων σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και τη σχέση κυβέρνησης και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
-Αυτό αφορά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με πολιτικά πρόσωπα και τη δική σας ίσως ως αντιπροέδρου;
To κρίσιμο και επείγον είναι να γίνουν αυτά που είπα και κυρίως να αλλάξει το κλίμα με την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους, γιατί η χώρα χρειάζεται μια νέα αφετηρία προκειμένου να εφαρμόσουμε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Παρουσίασα στη Βουλή τον «οδικό χάρτη» της οριστικής εξόδου από την κρίση και τις εσωτερικές και εξωτερικές προϋποθέσεις της ανάκαμψης. Δεν πρέπει αυτή η συζήτηση για τις εθνικές προτεραιότητες να συγχέεται με τον ρόλο των προσώπων.
 protothema.gr

10 σχόλια

  1. ΑΕΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΩΡΗ ΠΑΛΙΟΚΟΥΡΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και..ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΟΥ, ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΝΑΡΙΟ...

    Οι μάσκες πέφτουν και φαίνεται και στους πιο ανυποψίαστους, που το πάει ο Π. Καμμένος.

    Στη συζήτηση στον προϋπολογισμό μίλησε ανοιχτά για δολλάριο, αφήνοντας πίσω το ευρώ για το οποίο έχει πληρώσει και ματώσει ο ελληνικός λαός, κι ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στη δραχμή ή σε κάτι άλλο ακόμα χειρότερο, μέσω του δολλαρίου.

    Ο αντιευρωπαϊκός δρόμος και οι στόχοι του δεν κρύβονται πια.

    Σε λίγο θα υμνεί και το αμερικανόφερτο ΔΝΤ, ενώ τώρα καταγγέλει τους ευρωπαίους εταίρους που από τα ταμεία τους στηρίζουν με πολλά δις ευρώ την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

    Με αριστερό λόγο αντιγράφει το ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πατριωτισμό, λαό, εργαζόμενους, και ταυτόχρονα συνομιλεί και συνεργάζεται με το αντι-Ευρωπαϊκό κόμμα των νεοφιλελεύθερων Συντηρητικών του Κάμερον της Αγγλίας των χιλιάδων απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και των Μεταρρυθμιστών της Κεντρικής Ευρώπης, όλοι τους εκτός Ευρωζώνης, που δοξάζουν το νεοφιλελευθερισμό, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ και ονειρεύονται να γίνουν χώρες αστεράκια στην αμερικανική αστερόεσσα.

    ‘Εγιναν Ευρωπαίοι «μεταρρυθμιστές» αυτοί που στις χώρες τους δεν μπόρεσαν να γίνουν ρυθμιστές, κι ο Καμμένος ακολουθεί.

    Αυτό θα πει προάσπιση εθνικών συμφερόντων, η συνεργασία με την υπουργό Εσωτερικών των Συντηρητικών Τερέζα Μέι που σε συνέντευξη της τον Μάιο έλεγε να υποχρεωθούν οι Έλληνες να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη!

    Αλλά τι περιμένετε από κάποιον που καταγγέλει τους τραπεζίτες σαν τοκογλύφους και παίρνει μυστικά δάνειο από τις τράπεζες για το κόμμα του ;

    Από κάποιον που ξαφνικά ανακάλυψε 70 χρόνια μετά, και μετά από είκοσι χρόνια πολιτικής του σιωπής, τις Γερμανικές αποζημιώσεις και θέλει να συνεργαστεί στο Ευρωπαϊκό κόμμα Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών με κόμματα όπως αυτό της Λεττονίας TB/LNNK που υμνεί τα γερμανικά WAFFEN SS του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και οργανώνει γιορτές στη μνήμη τους, και με το κόμμα της Πολωνίας PJN (Poland comes First) του Μichal Karminski, υμνητή της Μάργκαρετ Θάτσερ και του Ρόναλντ Ρήγκαν, που αμφισβητεί την γενοκτονία των Εβραίων στην Πολωνία και στη ναζιστική Γερμανία.

    Η Χρυσή Αυγή είναι τουλάχιστον πιο ειλικρινής απ’ αυτόν τον όψιμο πατριώτη, ξεδιάντροπο υπηρέτη της αμερικανικής administration.

    Την απόφαση αυτή την πήρε μόνος του ο Καμμένος, συμφώνησαν κι οι Μαριάς και Δημαράς ή έγιναν κι αυτοί όψιμοι νεοφιλελεύθεροι ;

    Tο κόμμα του δολλαρίου ξεκίνησε να συναντήσει το κόμμα της δραχμής, για να φέρουν όλοι μαζί την Ελλάδα στην εποχή του δηναρίου, και κάποιοι τώρα προετοιμάζουν τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων του Αιγαίου μαζί με τις 7 αδελφές σε βάρος των Ελληνικών συμφερόντων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΣΚΑΤΟΕΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ.ΜΕ 3 ΔΡΑΧΜΕΣ ΕΠΑΙΡΝΕΣ 1 ΠΑΚΕΤΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ .ΤΩΡΑ ΜΕ 1 ΣΚΑΤΟΕΥΡΩ =340 ΔΡΑΧΜΕΣ 2 ΤΣΙΧΛΕΣ..ΑΥΤΟΣ Ο ΧΑΡΑΤΣΑΣ
    ΓΟΥΡΟΥΝΑΣ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΚΟΥΖΕΙ ΣΑΝ ΓΟΥΡΟΥΝΙ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΛΙΤΖΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ
    ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΝΟΜΟΥΣ , ΠΛΑΓΙΟΥΣ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΛΙΚΑ ΣΟΥ .ΕΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΝΑ ΣΕ ΜΗΝΥΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΞΗ ΣΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ !!
    Ο ΑΚΗΣ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΕ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1980 ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !! ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΠΕΘΕΡΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ.
    ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΗΣΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΣΙΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πουτσοκλένης18 Νοε 2012, 11:56:00 μ.μ.

    Βαγγέλα δεν πείθεις κανέναν είσαι ο νομοθέτης της ατιμωρησίας των απατεώνων πολιτικών. Άστα και κάντινε να σωθείς από τον εξευτελισμό που σε περιμένει. Το ΠΑσοκ δεν θα μπει στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Βαγγέλης θέτει όρους; Πλάκα έχει... Ο Βαγγέλης. Άκουσες ρε; Ο Βαγγέλης... θέτει όρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έσκασε η Φούσκα του ΠΑΣΟΚ, την είχε φουσκώσει πολύ ο Αείμνηστος. Την παραφούσκωσε ο Σημίτης. Έσκασε στα χέρια του ΓΑΠ που της έβαλε κι άλλο αέρα. Και μάντεψε ποιος βγήκε μέσα από τη Φούσκα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ θα συμφωνήσω με τοκ κ. Βενιζέλο.

    Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, και θα πρότεινα να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι { εξάλλου τα στρατόπεδα είναι γεμάτα από μετανάστες συν και αυτοί που θα έλθουν από την εμπόλεμη ζώνη η χώρα θα έχει ανάπτυξη με φτηνά εργατικά χέρια αλλά και επιστημονικά μυαλά } ΑΝ ήσουν στο Άουσβιτς και σου έλεγαν η ΦΟΥΡΝΟ η εργασία έξω με 200 ευρώ τι θα διαλέγατε;

    Όπως επίσης συμφωνώ να απολυθούν όλοι οι βουλευτές να κλείσει η ΒΟΥΛΉ και να μηνούν οι τρις αρχηγοί με της ξένες επιτροπές και να αποφασίζουν τι είναι καλό για την ΕΛΛΑΔΑ, Ελληνες φτιάχνουμε ΕΥΚΟΛΑ Ελλάδα ΟΧΙ.

    Πάνω από όλα η Ελλάδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΧΑΟΣ ΜΙΛΑΣ; ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΣΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ.

    ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΑΦΙΛΟΤΙΜΕ ΞΕΤΣΙΠΩΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΜΑΤΟ ΛΙΠΟΣ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

    ΚΟΙΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΕ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΞΕΦΤΙΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΟΥ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣ!!! ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΥΛΟΛΟΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΛΕΠΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε θαυμάζω ρε Βενιζέλο είσαι πράγματι μοναδικός. Αποτελείς σπουδαία επιστημονική εξαίρεση και αυτο γιατι ο εγκέφαλος σου είναι ξεχωριστός.

    Ειναι σημείο αναφοράς η λειτουργία του γιατι ειναι και ο μόνος που δεν λειτουργεί με σπινθηρες στους νευρώνες αλλα με τριγλυκεριδια.

    Το ότι λειτουργεί ειναι επιστημονικά απίστευτο λογικά έπρεπε να είναι σωβάς ή στην καλύτερη περίπτωση γύψος.

    Οποτε όλα αυτά τα ωραία πράγματα που λες σίγουρα απευθύνεσαι σε αντιστοιχους με το δικο σου επίπεδο ευφυίας!!! Συγχωρα μας που δεν μπορουμε όλοι να αντιληφθουμε το μεγεθος της εξυπναδας της διορατικότητας και της αντιληψης που εχει το ντουβαρι μεσα στο μυαλό σου. Εμείς καταναλώνουμε την παροδοσιακή ενέργεια του ηλεκτρισμου στον εγκεφαλό μας οπότε δεν εχουμε την ιδια συχνότητα επικοινωνίας, τζάμπα χαραμιζεις χοληστερόλη την στιγμή που λείπει η φαιά ουσία απο τον τοίχο του μυαλου σου.

    Για αυτό σου λέω άστα να πάνε ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση