GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα Ορθόδοξη Εκκλησία τα Χριστούγεννα στην Πράγα

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης Τις πόρτες της θα ανοίξει ξανά από τα Χριστούγεννα μια νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Μάρτυρος Λουντμ...

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης
Τις πόρτες της θα ανοίξει ξανά από τα Χριστούγεννα μια νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Μάρτυρος Λουντμίλλας, προστάτιδος της Τσεχικής Δημοκρατίας.
Οι τελικές κατασκευαστικές εργασίες λαμβάνουν χώρα στο βορειο – δυτικό τμήμα της Πράγας, κοντά στο διάσημο πάρκο Στρομόβκα.
Στις μέρες της Σοβιετικής Ένωσης η Εκκλησία λειτουργούσε ως εκθεσιακό συγκρότημα, όπου παρουσίαζε κατασκευαστικό εξοπλισμό, καθώς και τρακτέρ, μπουλντόζες και φορτηγά.
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ το κτίριο ήταν μισθωμένο στην τσεχική δημοκρατία, η οποία το φρόντιζε με ενδιαφέρον και προσοχή.
Αυτή την χρονική στιγμή οι ορθόδοξοι στην Πράγα χρειαζόταν μια Εκκλησία, διότι η Εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δεν επαρκεί για τους πιστούς.

Πηγή:romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση