GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έξοδος από το ευρώ για όποια χώρα δεν τηρεί τους κανόνες»

Υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη όποιας χώρας δεν τηρεί τους κανόνες τάσσεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο. Ο Σλοβά...

Υπέρ της αποχώρησης από την ευρωζώνη όποιας χώρας δεν τηρεί τους κανόνες τάσσεται ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.
Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ενδεχόμενο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος προκειμένου να τηρήσει τις υποσχέσεις της, υπογραμμίζοντας «ο χρόνος είναι χρήμα».
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ο Ρίτσο διερωτήθηκε «τι θα συμβεί, εάν σε τρία χρόνια η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα;». Και συμπλήρωσε: «Η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη πειθαρχία και αυστηρότερους κανόνες»
Επισημαίνει, πάντως, ότι η Σλοβακία στηρίζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, παρότι η ίδια η χώρα δεν είναι πλούσια και προσθέτει πως δεν ήταν εύκολο να εξηγήσει στους συμπατριώτες του για ποιον λόγο έπρεπε να βοηθήσουν την Ελλάδα ή τις τράπεζες της Ισπανίας.
«Η υπομονή, όμως, έχει και τα όριά της. Δεν γίνεται η Ελλάδα να ζητάει μόνο χρήματα και να μην εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της. Η Σλοβακία θα συνεχίσει να συμμετέχει σε μηχανισμούς προστασίας της Ευρωζώνης, υπό την προϋπόθεση ότι οι χώρες που λαμβάνουν οικονομική βοήθεια να πληρούν και να τηρούν τους όρους», δηλώνει ο κ. Φίτσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση