GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλονίκη: Σε ποιες περιοχές είναι αυξημένος ο κίνδυνος πλημμυρών

Για την περίπτωση της χιονόπτωσης ήδη στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχουν 100 τόνοι αλάτι και μεταφέρονται ακόμη 187 ...


Για την περίπτωση της χιονόπτωσης ήδη στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχουν 100 τόνοι αλάτι και μεταφέρονται ακόμη 187
Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως πλημμύρες, παγετοί και χιονοπτώσεις, που μπορούν να προκύψουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του κεντρικού δήμου που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και οργανώσεων, τονίστηκαν οι περιοχές που είναι πιο «ευαίσθητες» για πλημμύρες και χιόνια στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργο Παυλίδη, μεταξύ των σημείων όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον -κυρίως- για πλημμύρες είναι: ο Αϊ Γιάννης στην Καλαμαριά, το ρέμα Τριανδρίας, Κρυονερίου, Μαλακοπής, η περιοχή του Δενδροποτάμου, η γέφυρα Αγίων Πάντων και η πλατεία Δημοκρατίας.
«Για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων πριν την εκδήλωση τους το προσωπικό του δήμου φροντίζει να διατηρεί τα ανοίγματα των φρεατίων καθαρά από αστικά απορρίμματα, φερτά υλικά και φυλλώματα δέντρων, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν από τα νερά και να φράξουν τους αγωγούς», ανέφερε στη διάρκεια της συνεδρίασης ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, Στέλιος Λιακόπουλος.
Για την περίπτωση της χιονόπτωσης ήδη στις αποθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχουν 100 τόνοι αλάτι και μεταφέρονται ακόμη 187, ενώ θα προμηθευτούν άλλοι 300 τόνοι αλάτι από το Αγγελοχώρι. Οταν υπάρχει ενημέρωση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για χιόνι ή παγετό δύο υδροφόρα οχήματα θα διανυκτερεύουν στην Ανω Πόλη και τις 40 Εκκλησιές, ενώ υπάρχει προετοιμασία για μετατροπή των μηχανημάτων που σκουπίζουν την πόλη σε αλατιέρες.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα θα υπάρχουν σε εξήντα σημεία της πόλης διασκορπισμένα καλαθάκια με σακούλες γεμάτες αλάτι για την άμεση εξυπηρέτηση των δημοτών σε περίπτωση παγετού. Καλαθάκια με αλάτι θα υπάρχουν και σε νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία και στάσεις λεωφορείων.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση