GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εσύ φίλε οφειλέτη, διαθήκη έκανες;

Γράφει ο Begar Σήμερα, μέσα στην παραζάλη μου, μου ήρθε στο μυαλό μια σκέψη: Ο θάνατος, μακριά από μας, είναι κάτι από το οποίο ...


Γράφει ο Begar
Σήμερα, μέσα στην παραζάλη μου, μου ήρθε στο μυαλό μια σκέψη: Ο θάνατος, μακριά από μας, είναι κάτι από το οποίο κανένας δεν θα γλιτώσει, αλλά δεν έρχεται πάντοτε εκεί που εμείς τον περιμένουμε. Ενίοτε μπορεί να μας αιφνιδιάσει.
Και πάω αμέσως στο ψητό.
Ας υποθέσουμε ότι το πρόσωπο Α είναι χρεωμένο σε τράπεζες και τυχαίνει να έχει κάποιο ακίνητο. Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι ο (Α) πεθαίνει αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει κάνει διαθήκη.
Μετά τις κηδείες και τα κλάματα, η οικογένειά του θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή, κάποια στιγμή θα κληθεί να κάνει αποδοχή ή άρνηση κληρονομιάς, για την περιουσία του θανόντος.
Τις περισσότερες φορές, τα παιδιά, που κληρονομούν, έχουν άγνοια για τα χρέη των γονέων, οπότε αβίαστα προχωρούν σε αποδοχή της κληρονομιάς, δίχως να γνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν χρέη, τα οποία θα βαρύνουν τα ίδια.
Παρά το γεγονός ότι υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου (1579/2010), καλό θα είναι, εμείς ως γονείς, να έχουμε φροντίσει εκ των προτέρων, να έχουμε λάβει τα μέτρα μας.
Μια καλή λύση είναι να έχουμε κάνει διαθήκη. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όταν ο θανών έχει συντάξει διαθήκη, πριν από κάθε διαδικασία, ο συμβολαιογράφος καλεί τα πρόσωπα, που αναφέρονται ως δικαιούχοι ή έχουν έννομο συμφέρον και τους ενημερώνει για το περιεχόμενό της.
Αν λοιπόν κάποιος χρωστάει ποσά πολλαπλάσια από την αξία της περιουσίας του, καλό θα είναι να το γράψει στη διαθήκη του, προειδοποιώντας γι” αυτό τους πιθανούς κληρονόμους και προτρέποντάς τους να αρνηθούν την κληρονομιά. Αυτό θα τους γλιτώσει από άσκοπη ταλαιπωρία, χαρτούρα και πιθανά δικαστικά έξοδα.
Με λίγα λόγια, επειδή όλοι οι γονείς προσπαθούμε να κρύψουμε την κακή οικονομική κατάστασή μας από τα παιδιά μας, καλό θα είναι, με τη μέθοδο της διαθήκης, να τα προφυλάξουμε από τις αμαρτίες μας.
fetcher 1109 Εσύ φίλε οφειλέτη, διαθήκη έκανες;
fetcher 293 Εσύ φίλε οφειλέτη, διαθήκη έκανες;
Πηγή:kostasxan.blogspot.com

3 σχόλια

  1. Όλι Ρεν : "Kalo kouragio στην Κύπρο".
    -κανένα ..σχόλιο από ΚΑΝΕΝΑ πατριώτη του κώλου;

    "Χαιρετίζω την σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των κυπριακών αρχών σχετικά με τις πολιτικές που απαιτούνται για την ενίσχυση...των δημόσιων οικονομικών, την αποκατάσταση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα της χώρας", αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Όλι Ρεν.


    [ Επί μήνες οι πατριώτες του κώλου μας έχουν πρήξει τη χολή (προσπαθώ να είμαι ευγενικός με τους στόκους), για το ότι "οι Κύπριοι θα πάρουν δάνειο από τη Ρωσία για να μην έχουν ανάγκη καμία τρόικα και να μην παραδώσουν τη χώρα τους στους ναζί" κ.λπ.

    "Μα ρε παιδιά ο Πούτιν είπε, βρείτε τα με το ΔΝΤ και θα σας βοηθήσουμε από κει" τους λέγαμε, "είστε γερμανοτσολιάδες, άσχετοι και τα παίρνετε από τη Συγγρού για να αποπροσανατολίζετε το λαό" μας απαντούσαν...
    Ακόμα και χθες το πρωί πανηγύριζαν ότι έφυγε η τρόικα από την Κύπρο!!!

    Σήμερα φαντάζομαι ότι δεν θα ασχοληθούν και τα γνωστά blog-άντρα του λαϊκισμού θα κάνουν γαργάρα το θέμα... Eίναι πολλά τα λεφτά για να γράψουν κάτι που δεν τους είπανε, αυτοί που τους πληρώνουν για να λαϊκίζουν ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η οργή του κόσμου με τα νέα μέτρα που συγκεκριμενοποιούνται κάθε μέρα είναι τεράστια. Τα ποσοστά του ΄Σύριζα, των Ανεξάρτητων Ελληνων και της Χ. Α θα αυξηθούν ή και θα διπλασιαστούν τους επόμενους μήνες. Τα 3 κόμματα μαζί , σε λίγο, δεν θα συγκεντρώνουν ούτε το 20% των πολιτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΦΛΙΙΙΙΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ
    ΑΕροψεκασμένε 10.02, τζάμπα εντελώς.

    Βραδυφλεγής βόμβα η Κ.Ο. των ΑΕροψεκασμένων για την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Όσο εντείνονται οι δηλώσεις συνεργασίας τόσο αυξάνεται η μουρμούρα από βουλευτές που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και έχουν μεγαλώσει με τα ιδανικά της δεξιάς παράταξης και βλέπουν ότι οι "παρείσακτοι" επιδιώκουν συνεργασία με Τατσόπουλο, Κωνσταντοπούλου και τον μαοϊστή ..Ρινάλντι!

    Μάλιστα, από τα όσα ακούγονται στο παρασκήνιο, κάποιοι σ’ αυτή την προσέγγιση θα βρουν «πάτημα» για να ανακοινώσουν την διαφοροποίησή τους από την γραμμή του κόμματος σε τέτοιες τακτικές, κάτι που ήδη έχει κάνει, σε ήπια μορφή, ο Κ. Μαρκόπουλος.

    Από την άλλη, στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επικρατεί το γνωστό αλαλούμ, μερικοί πιστεύουν στη γραμμή Τσίπρα «τα δίνουμε όλα, τα δεχόμαστε όλα, αρκεί να γίνουμε κυβέρνηση» και άλλοι δεν δέχονται με τίποτα μια τέτοια πολιτική αφομοίωση, ιδιαίτερα ενός κόμματος όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όπου κυριαρχούν οι "φασίστες".

    * Αν τα πράγματα δεν ήταν τραγικά για τη Χώρα θα λυνόταν το στομάχι μας απο μια τέτοια συνεργασία.

    Ε, ρε και να ήμουν απο μια πλευρά να παρακολουθώ σύσκεψη συνργασίας ανάμεσα σε Κωνσταντοπούλου και Μαριά με συμμετοχή Τατσόπουλου και Κουϊκ με ολίγη απο Χαϊκαλή και Σκουρλέτη και τι στον κόσμο.

    Το απόλυτο μπάχαλο που μπροστά του η πιο επιτυχημένη επιθεώρηση θα έμοιαζε με μελο.

    Δυστυχώς όμως ένα τέτοιο εγχείρημα θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της Πατρίδας και δεν θα έμενε σε κανένα
    η διάθεση για γέλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση