GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οίκος αξιολόγησης στο… σκαμνί!

Ένοχο για παραπλάνηση επενδυτών έκρινε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s. Σύμφωνα με ...

Ένοχο για παραπλάνηση επενδυτών έκρινε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s. Σύμφωνα με την απόφαση, ο οίκος αξιολόγησης έδινε υψηλότερες αξιολογήσεις της σε παράγωγα που έχασαν σχεδόν ολόκληρη την αξία τους λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης το 2008, με την κατάρρευση της Lehman Brothers.
Σύμφωνα με τους Financial Times στην απόφαση των 1.500 σελίδων αναφέρεται ότι οι αξιολογήσεις της S&P περιελάμβαναν τη δημοσίευση πληροφοριών και αναφορών που ήταν είτε «ψευδείς» ή περιλάμβαναν «ψευδείς δηλώσεις».
Πρόκειται για την πρώτη καταδικαστέα απόφαση Αυτή είναι και η πρώτη φορά που οίκος αξιολόγησης κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση