GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Τρίτη η εκταφή του λειψάνου του Γιάσερ Αραφάτ

Η εκταφή του λειψάνου του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ θα γίνει την Τρίτη στο πλαίσιο νέας έρευνας για τις συνθήκες θανάτ...

Η εκταφή του λειψάνου του εκλιπόντος παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ θα γίνει την Τρίτη στο πλαίσιο νέας έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του, ανακοίνωσε σήμερα παλαιστίνιος εμπειρογνώμονας.
Ο Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστηκε αιφνιδιαστικά. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δηλητηριάστηκε από το Ισραήλ αλλά δεν διαθέτουν αποδεικτικά στοιχεία. Το Ισραήλ το διαψεύδει.
Νωρίτερα φέτος ελβετικό εργαστήριο ανακάλυψε ίχνη ενός ραδιενεργού ισοτόπου (πολώνιο 210) σε ρούχα που ανήκαν στον Αραφάτ, αναζωπυρώνοντας τις εικασίες ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων δολοφονήθηκε με δηλητήριο και προκαλώντας την έναρξη νέας έρευνας. Οι εξετάσεις δεν απέδειξαν κάτι με βεβαιότητα και οι εμπειρογνώμονες ζήτησαν να εξετάσουν το λείψανό του προκειμένου να οδηγηθούν σε ασφαλή συμπεράσματα.
Την Τρίτη, ελβετοί, γάλλοι και ρώσοι εμπειρογνώμονες θα λάβουν υλικό από τα οστά του Αραφάτ, το οποίο θα εξετάσουν στις χώρες τους, δήλωσε ο Ταουφίκ Τιράουι, επικεφαλής της σχετικής ομάδας.
Ο Αραφάτ θα ταφεί εκ νέου την ίδια ημέρα με στρατιωτικές τιμές, αλλά η τελετή δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό, είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο Τιράουι δεν διευκρίνισε πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα αλλά είπε ότι η έρευνα μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση