GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιους θα προτείνει για υπουργούς ο Βενιζέλος

Εν αναμονή των εξελίξεων για τη δόση και το ελληνικό χρέος το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται κι αυτό για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθ...


Εν αναμονή των εξελίξεων για τη δόση και το ελληνικό χρέος το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται κι αυτό για τις πολιτικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν. Στην περίπτωση που οι εταίροι μας δώσουν οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα, αυτό για τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα ισοδυναμεί με δικαίωση της προεκλογικής πολιτικής του πρότασης και των μετεκλογικών του επιλογών.
Η λύση ή η επιλογή ενδιάμεσων σταθμών θα είναι το καθοριστικό στοιχείο των επιλογών του από εδώ και πέρα. Για αυτό, έχει δώσει εντολή στους συνεργάτες του να αποφεύγουν τις συζητήσεις για τον ανασχηματισμό. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ΠΑΣΟΚ θέτει θέμα αλλαγής των κανόνων λειτουργίας της κυβέρνησης. Με προηγούμενη ενημέρωση των εταίρων και την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας για τους πολιτικούς στόχους, πέραν της κρίσης χρέους. Θα μπουν, έτσι, στο τραπέζι θέματα όπως ο εκλογικός νόμος και η αναθεώρηση του Συντάγματος.
Γνώμονας των επιλογών του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η εξάντληση της τετραετίας. Για αυτό και μελετά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση με πολιτικά στελέχη της νεότερης γενιάς. Οι Γιάννης Μανιάτης, Πάρης Κουκουλόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Φίλιππος Σαχινίδης, Θάνος Μωραΐτης, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Καρτάλης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης και Συμεών Κεδίκογλου αποτελούν τη βασική δεξαμενή από την οποία θα γίνουν οι επιλογές.
Για όλα αυτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει όταν έρθει η ώρα με τον Φώτη Κουβέλη και τον Αντώνη Σαμαρά. Το θέμα του ανασχηματισμού θα τεθεί σίγουρα σε μία από τις επόμενες συσκέψεις των αρχηγών, δεν αποκλείεται, όμως, να αποτελέσει και θέμα διμερών επαφών.Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Θέτω μερικά ονόματα υπόψιν του Προέδρου του Πασόκ για υπουργοποίηση

    1. Ανδρεάς Γεωργίου Παπανδρέου Junior ή Σπίθας είναι νέο παιδί με ταλέντο στο ανα τον Κόσμο Πανεπιστημιακό Τουρισμό ώσπου το καλοκάγαθο και ελεήμον Πανεπιστημιο Κρήτης του έδωσε ένα πτυχείο.
    2. Κρίτων Αρσένης Ευρωβολευτής με φορο έργο, το μεγάλο του προσόν οτι έλεγε παρμυθια για πρασινη αναπτυξη στο χαζο-Γιωργάκη, φυσικά και κάτι ακόμη ειναι γιος της Μαρίας Αρσένη η οποία διατέλεσε νομάρχης Πιερίας επί ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 1980 και κατόπιν βουλευτής, και οπως λένε οι κακες γλώσες γνωστη Πασοκογκο....να.
    3. Δημήτρη Δρούτσα, πρώην Υπουργο Εξωτερικών γνωστό περντέ του Γιωργάκη για ΜΥΚΗΟ κάλυψη και αυτό που κατατρόπωσε τους Τουρκους σε κάθε διαπραγμάτευση δειχνοτας σκληρότητα σαν το γιαούρτι.
    4. Μαριλένα Κοππά ταλαντουχο πασοκοαναριχώμενο φυτό αρχικά γεννώμενη καθηγήτρια στο Πασοκοκαφενείο της Παντείου με την βοήθεια του γνωστου δημοσιογράφου συζύγου της.
    4. Δήμητρα Ματσουκα μεγάλη σοσιαλίστρια και γνωστο φιλμάκι στο κινητό, που η προώθηση της στην αρχηγία του Ευρωψηφοδελτίου του Πασόκ όπως λέγεται οφείλεται σε Γνωστο Μεγαλο συνδικαλιστικό Μεγαλοστέλεχος που βοήθήσε και τον Γιωργάκη όταν ήταν χώμα στο να σε κερδίσει Μπέννυ στο αγώνα που έδινές τότε για την προεδρια του κόμματος και οποίος συνδικαληστης όλο βολεύεται σε θέσεις με μεγαλοκονόμα και που πάντα κάποιες υπάρξεις ακόμη απο Θεσ/νικη έτρεχε να βγάλει στη Νομαρχικές εκλογές και την προωθεί και για κονόμα και στην ΟΚΕ.
    5. Χρήστος Πρωτόπαπας μεγάλος σοσιαληστής σταθερός στις σοσιαληστρικές ιδέες σαν τον ανεμοστρόβιλο αδέκαστος σαν τους παπάδες στα νεκροταφεία.

    Θα μπορούσα να προτείνω και άλλους συντρόφους όπως το Ακη τον Γιάννο αλλά θα αφήσω και καμμιά θεση και για το γνωστό εμβολιά Αβραμόπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση