GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέοι βομβαρδισμοί από τον Άσαντ

Συνεχίζονται και σήμερα οι αιματηροί βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά θέσεων των ανταρτών της αντιπ...

Συνεχίζονται και σήμερα οι αιματηροί βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ κατά θέσεων των ανταρτών της αντιπολίτευσης σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως η επαρχία της Δαμασκού. Σε συνοικίες της πρωτεύουσας έγιναν και δεκάδες συλλήψεις αντικαθεστωτικών, όπως ανακοίνωσε το εγχώριο Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη Νταράγια και τη Μουανταμίγια αλ-Σαμ, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του συριακού στρατού, ενώ βομβαρδισμοί σημειώνονται στην Ντεράα, το Ιντλίμπ, το Χαλέπι και το Ντέιρ Εζόρ.
Εξάλλου ακτιβιστής δήλωσε πως «μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες και για τουλάχιστον 50 συλλήψεις, ακόμα και γυναικών, στη Δαμασκό».
Η επίλυση της συριακής κρίσης θα είναι το θέμα που θα συζητήσει ο πρόεδρος του ιρανικού Κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί στη διάρκεια της περιοδείας που αρχίζει σήμερα στη Συρία, το Λίβανο και την Τουρκία.
Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, «ορισμένες ομάδες (της αντιπολίτευσης) στο όνομα των μεταρρυθμίσεων προβαίνουν σε τυχοδιωκτικές ενέργειες και προσπαθούν να διαταράξουν την πολιτική κατάσταση στη Συρία, αλλά δεν το έχουν καταφέρει», δήλωσε ο Λαριτζανί λίγο πριν αναχωρήσει για τη Δαμασκό.«Υποστηρίζουμε τη δημοκρατία και τις μεταρρυθμίσεις στη Συρία, αλλά είμαστε αντίθετοι σε κάθε τυχοδιωκτική ενέργεια», τόνισε ο Λαριτζανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση