GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Αν δεν ψηφίσεις τα μέτρα, θα φύγεις από την κυβέρνηση

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ κάνει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος την οποία κατηγορεί ότι προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα και προειδοποιεί τον Φώτη Κου...

Επίθεση στη ΔΗΜΑΡ κάνει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος την οποία κατηγορεί ότι προκαλεί αβεβαιότητα στη χώρα και προειδοποιεί τον Φώτη Κουβέλη ότι αν δεν ψηφίσει τα μέτρα θα βρεθεί εκτός κυβέρνησης. Την ίδια ώρα, διαβεβαιώνει ότι ο Κώστας Σκανδαλίδης θα ψηφίσει το Μνημόνιο.
Λίγες ώρες μετά την ολομέτωπη αμφισβήτηση που δέχτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκπέμπει …
μηνύματα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, με πολλούς αποδέκτες. Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να στηρίξει τα μέτρα και διαμηνύουν ότι «με την καθαρή απόφαση του έστειλε και στο εξωτερικό ένα μήνυμα που βοηθά στην επιτυχή ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μετά την αβεβαιότητα που προκαλέσει η στάση της ΔΗΜΑΡ».
Η Ιπποκράτους εξαπολύει επίθεση στη ΔΗΜΑΡ αναφέροντας ότι «οι ρυθμίσεις για τα εργασιακά έχουν μεγάλη σημασία, αλλά όχι μεγαλύτερη των ρυθμίσεων σχετικά με μισθούς,συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα ή τη φορολογία εισοδήματος. Συνεπώς η τελική στάση απέναντι στο πακέτο είναι πολιτικού και στρατηγικού χαρακτήρα πέραν των επιμέρους αντιρρήσεων ή παρατηρήσεων τόσο επί της διαπραγματευτικής τακτικής όσο και επί της ουσίας».
Είναι συνεπώς προφανές, λένε στην Ιπποκράτους, ότι η ΔΗΜΑΡ εφόσον θέλει να μείνει σταθερή στη γραμμή στήριξης της κυβέρνησης, θα βρει τελικά τρόπο να υπερψηφίσει τα μέτρα. Διαφορετικά θα έχει μεταβληθεί ο χαρακτήρας της σημερινής κυβέρνησης και η ΔΗΜΑΡ θα έχει αλλάξει ριζικά τη στρατηγική της μέσα σε τέσσερις μήνες.
Καλοπιάνει τον Σκανδαλίδη
Στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία της εσωκομματικής αμφισβήτησης και αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στην κοινοβουλευτική ομάδα έστειλε ισχυρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας «παρά τον παραπολιτικό θόρυβο, τις περισπούδαστες αναλύσεις, τις συνεχείς προβοκάτσιες αυτών που έχουν αναλάβει εργολαβικά την επιχείρηση διάλυσης του ΠΑΣΟΚ αλλά ματαιοπονούν», όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με συνεργάτες του, εκτιμά ότι από το ΠΑΣΟΚ οι αντάρτες δεν θα υπερβαίνουν τους τρεις και τονίζει ότι «η κυβέρνηση με αυτές τις προϋποθέσεις η κυβέρνηση μπορεί να σταθεί πολιτικά και να συνεχίσει το έργο της».
Ο κ. Βενιζέλος θα συνεχίσει με προσωπικές επαφές την προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τις διαφοροποιήσεις. Κύκλοι πολύ κοντά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν σήμερα να «καλοπιάσουν» τον Κώστα Σκανδαλίδη αφού τον χαρακτηρίζουν «ιστορικό στέλεχος
της παράταξης και ενεργεί με πολιτικά κριτήρια θα ακολουθήσει την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας»
Για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Στην αντεπίθεση περνάει η Ιπποκράτους και για την λίστα Λαγκάρντ. Αποδίδουν τον θόρυβο που ξέσπασε γύρω από το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου σε «απλοϊκές αντιφάσεις που υπηρετούν προφανείς σκοπιμότητες».
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος σε σύσκεψη με τους συνεργάτες του την Παρασκευή, «κανείς δεν θα κρατήσει όμηρο το ΠΑΣΟΚ. Η στάση μου στο ζήτημα της λίστας, πολλούς μήνες μετά την αποστολή της από τους Γάλλους και δύο ολόκληρους μήνες μετά την αποστολή της στο ΣΔΟΕ, ήταν βασισμένη στις αρχές της νομιμότητας και της αποτελεσματικότητας. Αυτά που έγιναν κατά της φοροδιαφυγής τους εννέα μόλις μήνες της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Και μάλιστα εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης της χώρας η διαχείριση τη οποίας ήταν η πρώτη και βασική προτεραιότητα μου. Θα έχουμε άλλωστε τις επόμενες ημέρες στην Ολομέλεια της Βουλής, πολλές ευκαιρίες να αναμετρηθούμε πολιτικά με την δημαγωγία, τη συνομωσιολογία, και την τυφλή πολιτική του εθνικού αδιεξόδου. Είμαστε, είμαι και προσωπικά,
στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης».
Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Γιατί, πέραν των άλλων, το ΠΑΣΟΚ απασχολούν και οι πολιτικές πτυχές του τρόπου με τον οποίο εμφανίστηκε και εξελίχθηκε στη δημοσιότητα η υπόθεση αυτή τις τελευταίες εβδομάδες.
kafeneio-gr.blogspot.com

5 σχόλια

  1. Φτώχεια καταραμένη -> Οι μισθοί των «golden boys» της Τράπεζας της Ελλάδος..


    Μόλις... 7.615 ευρώ το μήνα παίρνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τις καθαρές μηνιαίες αποδοχές του διοικητή, των υποδιοικητών της ΤτΕ και των τριών μελών του...
    Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, 'Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

    Η Βουλή είχε ζητήσει τα εν λόγω στοιχεία από τον Φεβρουάριο του 2012 ωστόσο μετά από πολύμηνη καθυστέρηση και μετά από τη μείωση κατά 30% του μισθού του κ. Προβόπουλου στα μέσα Σεπτεμβρίου η Τράπεζα ανταποκρίθηκε στις ερωτήσεις βουλευτών και δημοσιοποιεί τα στοιχεία. Αξιοσημείωτο είναι ωστόσο το γεγονός ότι η υποδιοικήτρια της ΤτΕ Ελένη Δενδρινού- Λουρή λαμβάνει κάθε μήνα αποδοχές μεγαλύτερες από αυτές του Διοικητή.

    Συγκεκριμένα, οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές έχουν ως εξής:

    Γεώργιος Προβόπουλος, διοικητής: 7.615,92 ευρώ.

    Ελένη Δενδρινού-Λουρή, υποδιοικητής (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 8.148,12 ευρώ.

    Ιωάννης Παπαδάκης, υποδιοικητής: 7.373,64 ευρώ.

    Χαράλαμπος Σταματόπουλος: 4.596,91 ευρώ.

    Γεώργιος Οικονόμου (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 5.944,26 ευρώ.

    Ηλίας Πλασκοβίτης NAI TO MPOYMPOYKI TOY PASOK (δεν καταβάλλει εισφορές υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδος λόγω ασφάλισης σε άλλον φορέα): 6.765,87 ευρώ.

    Στο έγγραφο διευκρινίζεται επίσης ότι τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας δεν λαμβάνουν, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του Καταστατικού, αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Γενικό Συμβούλιο, αλλά μόνον μηνιαία αποζημίωση, η οποία ορίστηκε το 2002 στο ποσό των 256,88 ευρώ, μετά την αφαίρεση του φόρου, και έκτοτε δεν έχει μεταβληθεί.

    Από newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥΒΕΛΗ, ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ...
    Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ 13,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ.

    ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΑ ; ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ; ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΞΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΙΧΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΑΝ, ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. «Ο Αστερίξ Τσίπρας και ο Οβελίξ
    Καμμένος»________________

    «Αισθάνομαι ότι ζω σε ένα γαλατικό χωριό.
    Ο Αστερίξ Τσίπρας "θα σε δείρω αύριο, θα γονατίσετε, θα δίνετε λεφτά".
    Οβελίξ ο Καμμένος εγώ έχω το φίλτρο θα τους κατατροπώσω, κραυγές»

    είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Χρήστος Κυρίτσης.

    «Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις»,τόνισε ο κ.Κυρίτσης επισημαίνοντας ότι «είμαστε όλοι σε μια τρικυμία».

    Αιτιολογώντας την στάση της ΔΗΜΑΡ, παραδέχθηκε ότι όταν αποφάσισαν να μπουν στην τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας «τα ξέραμε τα μέτρα». «Είχαμε δύο λύσεις, ή κρατάμε την χώρα ή καταρρέει η χώρα» είπε ο κ. Κυρίτσης και εξήγησε: «Αγκαλιάσαμε την μία λύση, παλεύουμε για την μία λύση».

    Υπερασπιζόμενος την επιλογή του Φώτη Κουβέλη να θέσει βέτο στην περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζομένους υποστήριξε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε γαλέρα τις εργασιακές σχέσεις».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΕΣΕ ΑΝΑΛΓΗΤΕ ΧΑΡΑΤΣΑ ΔΙΚΟΛΑΒΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
    ΨΕΥΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΕΝΩ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ.ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΙ ,ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ,ΑΘΕΟΙ
    ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ.ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΝΑ ΠΑΤΕ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΑΚΕΤΤΑ ΣΑΝΤΕΡ ,ΝΤΕΛΟΡ
    ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ,ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΥΡΕΥΕΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΑΘΛΙΟΙ.ΕΧΕΤΕ ΓΔΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΣΑ ΤΟΥ ΠΗΡΑΤΕ.ΑΛΛΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση