GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σιαρλή: Καταλήξαμε σε μια «κατ’ αρχήν» συμφωνία για το μνημόνιο

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει καταλήξει σε μια «κατ’ αρχήν» συμφωνία με την τρόικα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σια...

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει καταλήξει σε μια «κατ’ αρχήν» συμφωνία με την τρόικα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλή.
Όπως εξήγησε, πρόκειται «κατ’ αρχήν» συμφωνία, γιατί τα στοιχεία για τα ποσά που χρειάζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα υπάρχουν στις αρχές Δεκεμβρίου. «Αφού πάρουμε τη σχετική έκθεση για τις τράπεζες, τότε θα προωθήσουμε το πρόγραμμα στο Eurogroup για έγκριση», διευκρίνισε ο υπουργός.
«Έχουμε συμπληρώσει το πρώτο και πολύ σημαντικό στάδιο για τους όρους μνημονίου, και τώρα θα συνεχιστεί η διαδικασία, βάσει της οποίας θα γίνει σύσκεψη στο Eurogroup», συμπλήρωσε ο κ. Σιαρλή.
Και πρόσθεσε: «Το μνημόνιο θα τεθεί ενώπιον του Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα στις 12 Δεκεμβρίου και θα γίνει συζήτηση σε διάφορες συναντήσεις».
Ο κ. Σιαρλή διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Κύπρος θα λάβει την πρώτη δόση περί τα τέλη Ιανουαρίου, και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα για στάση πληρωμών.

1 σχόλιο

  1. Η οργή του κόσμου με τα νέα μέτρα που συγκεκριμενοποιούνται κάθε μέρα είναι τεράστια. Τα ποσοστά του ΄Σύριζα, των Ανεξάρτητων Ελληνων και της Χ. Α θα αυξηθούν ή και θα διπλασιαστούν τους επόμενους μήνες. Τα 3 κόμματα ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ) μαζί , σε λίγο, δεν θα συγκεντρώνουν ούτε το 20% των πολιτών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση