GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άθλιες οι συνθήκες στα κρατητήρια στα Γιάννενα...

Εικόνες που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου παρουσιάζουν τα κρατητήρια στον νομό Ιωαννίνων με τους αστυνομικούς να κρούουν τον κώ...

Εικόνες που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου παρουσιάζουν τα κρατητήρια στον νομό Ιωαννίνων με τους αστυνομικούς να κρούουν τον κώδωνα για ακόμη φορά.
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει:
Η ΕΑΥΙ το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται συνεχώς δέκτης διαμαρτυριών σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των περισσοτέρων υπηρεσιών της Α.Δ. Ιωαννίνων τόσο από τις υπηρεσίες έδρας όσο και από τα περιφερειακά Τμήματα.
Σχετικά με τα περιφερειακά Τμήματα το πρόβλημα συνοψίζεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των κρατουμένων υπερβαίνει την δυναμικότητα των κρατητηρίων δυσανάλογος πολλές φορές με τον αριθμό των αστυνομικών φρουρών, οι κρατούμενοι παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρότι τα κρατητήρια αυτά είναι για βραχεία παραμονή και λόγω της μη αποσυμφόρησης είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη απολύμανση.
Τα προβλήματα είναι όμως πολύ πιο έντονα στο κτίριο της Α.Δ. Ιωαννίνων αφού στα κρατητήρια του Α.Τ. Ιωαννίνων πέραν όλων των ανωτέρω εδώ και περίπου είκοσι ημέρες υπάρχει πρόβλημα στην αποχέτευση με αποτέλεσμα κατά διαστήματα λύματα να εμφανίζονται εντός των κρατητηρίων με ότι αυτό συνεπάγεται για κρατούμενους και αστυνομικούς.
Παράλληλα με όλα τα ανωτέρω στην Υ.Α. Ιωαννίνων εξαιτίας της υπερπληθώρας που προηγουμένως αναφέραμε και λόγω αδυναμίας εξεύρεσης χώρου σε κρατητήρια, για περίπου ένα εικοσιτετράωρο τις προηγούμενες ημέρες οι συνάδελφοι υποχρεώθηκαν να έχουν δεμένους κρατουμένους με χειροπέδες από σταθερά σημεία εντός της υπηρεσίας παραβιάζοντας βασικούς κανόνες ασφαλείας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκαλώντας ταυτόχρονα και ποικίλα σχόλια τόσο μεταξύ των συναδέλφων αλλά και πολιτών.
Εξαιτίας όλων των παραπάνω δημιουργούνται τεράστια ζητήματα καθώς δεν πληρούνται ούτε στο ελάχιστο τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για την υγεία κρατουμένων ,αστυνομικών αλλά και πολιτών από πιθανή μετάδοση μολυσματικών νόσων(AIDS, ηπατίτιδα, ψώρα κ.λ.π.). Επίσης καταπατώνται και βασικά δικαιώματα των κρατουμένων αφού ως γνωστόν τα κρατητήρια αυτά δεν είναι σχεδιασμένα για μακρά παραμονή ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι κρατούμενοι παραμένουν εντός αυτών πάνω του μηνός.
Επειδή το όλο ζήτημα , παρόλη την καλή διάθεση και το φιλότιμο των συναδέλφων μας , δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί σε τοπικό επίπεδο παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου άμεσα να δοθεί λύση διότι σε διαφορετική περίπτωση θα γίνουμε μάρτυρες δυσάρεστων εξελίξεων.
Πηγή: pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση