GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι έγινε μέσα κι έξω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ...

 Το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚήταν ιδιαίτερο αισθητό στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος ενώ ο ...

 Το κλίμα σύγκρουσης μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚήταν ιδιαίτερο αισθητό στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος ενώ ο Μ.Κασσής εκτιμά ότι «υπάρχουν και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα».
Ορισμένοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Κώστας Σκανδαλίδης, από τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, διατήρησε σοβαρές επιφυλάξεις για την ψήφιση των μέτρων, όπως έκανε και στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης, ζητώντας να αποφασίσει η ΚΟ, εφόσον ενημερωθεί για το πακέτο των μέτρων.
Μάλιστα ο κ. Σκανδαλίδης ήταν εξ εκείνων οι οποίοι δεν τήρησαν την κομματική γραμμή χθες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις. «Δεν μπορώ να απαντήσω σήμερα» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, και αποχώρησε από την αίθουσα.
Η θέση του κ. Σκανδαλίδη και άλλων βουλευτών, τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μερικοί εδώ μέσα ακολουθούν τη λογική όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά». Και ζήτησε
να ψηφιστούν τα μέτρα εν λευκώ, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την εικόνα της ΚΟ στη Βουλή.
«Δεν μπορούμε να το παίζουμε τζάμπα μάγκες», προσέθεσε και έκανε λόγο για την ύπαρξη κάποιων «λαθρεπιβατών».
Η φράση αυτή προκάλεσε την απάντηση του κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος είπε ότι «άλλοι είναι οι λαθρεπιβάτες και όχι εγώ» και προσέθεσε ότι «εγώ δεν έχω ούτε ομάδες, ούτε είμαι λομπίστας».
Ο Μάρκος Μπόλαρης αντιδρώντας στην απαίτηση να δηλώσουν οι βουλευτές τι στάση θα τηρήσουν, είπε «εγώ δεν είμαι δηλωσίας». Ο Γιάννης Κουτσούκος είπε ότι εφόσον δεν θα υπάρξει νέα συνεδρίαση της ΚΟ, την τελική του απόφαση θα την
πάρει κατά την ψηφοφορία». Ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη, επιφυλάχθηκε να δει πρώτα τα μέτρα και μετά να απαντήσει. Στο ίδιο κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και ο Θόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση.
Εκείνος που ήταν κατηγορηματικός και είπε ότι θα καταψηφίσει ήταν ο Μιχάλης Κασσής, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «εγώ δεν ψηφίζω τα μέτρα και αν θέλεις αύριο ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου».
Ο Νίκος Σηφουνάκης, αναφερόμενος στην εμφάνιση της ΚΟ στη Βουλή, είπε ότι «ήμασταν σαν ένα αυτοδιοικούμενο ή ασύντακτο κοπάδι. Κι αν πάμε έτσι στα μέτρα, θα διαλυθεί και η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ».
Ο Θάνος Μωραΐτης είπε ότι δεν πιστεύει στα μέτρα, αλλά δεν μπορεί να κάνει άλμα στο κενό.
Έντονο φραστικό επεισόδιο υπήρξε στους διαδρόμους της Ιπποκράτους, μεταξύ του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του Πάρη Κουκουλόπουλου.
Ο βουλευτής Λακωνίας, επέκρινε τον συνάδελφό του από την Κοζάνη, καταλογίζοντάς του τη βασική ευθύνη «για το μπάχαλο που έγινε το πρωί στη Βουλή».
Ενώ, επίσης, ακούστηκε να λέει «… σε φέραμε στο ΠΑΣΟΚ για να το διαλύσεις»; Ο κ. Κουκουλόπουλος χειριζόταν από πλευράς ΚΟ το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και κατά την άποψη των βουλευτών του ΚΤΕ Οικονομικών δεν το χειρίσθηκε σωστά.
Πιο έντονο ήταν το επεισόδιο που σημειώθηκε στη γωνία Ιπποκράτους και Σκουφά, μεταξύ του Μιχάλη Κασσή και του Γιώργου Ντόλιου, προφανώς διότι στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο κ. Ντόλιος ζήτησε από τον συνάδελφό του, αν δεν θέλει να ψηφίσει
τα μέτρα, να παραδώσει την έδρα του, για να εισπράξει την κατηγορηματική άρνηση του βουλευτή Ιωαννίνων.
Σε έξαλλη κατάσταση ο κ. Κασσής, απευθυνόμενος στον κ. Ντόλιο, αλλά εννοούσε και άλλους, είπε: «να ψηφίσω εγώ τα μέτρα για να γίνετε εσείς υπουργοί του Σαμαρά». Ανέφερε και το όνομα του κ. Χρυσοχοϊδη λέγοντας «είναι και ο Χρυσοχοϊδης εδώ, που θέλει να γίνει υπουργός». Επιστρέφοντας στον κ. Ντόλιο του είπε «εσύ Ντόλιο να πας στον φίλο σου τον Ραγκούση». Και καθώς θυμήθηκε ότι ο κ. Ντόλιος του ζήτησε να παραδώσει την έδρα του, είπε: «Να φύγω εγώ για να έρθει ο Σάκης Οικονόμου να κάνει τον υποτακτικό του Λοβέρδου και να κάνει σουλάτσα».
Κάποια στιγμή ενοχλήθηκε από την παρουσία των δημοσιογράφων, στους οποίους είπε «τι κοιτάτε ρε σεις, ο Βενιζέλος με αυτούς εδώ έφερε το κόμμα στο 4%».

1 σχόλιο

  1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΧΡΥΣΑ ΛΕΦΤΑ; ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;;;;;;;;;;;;;
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση