GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανάληψη δίκης για πρώην υπουργό του Κοσσυφοπεδίου

Δικαστήριο της Πρίστινα, διέταξε την κράτηση για 30 ημέρες του Φατμίρ Λιμάι, πρώην ηγέτη των κοσοβάρων ανταρτών και πρώην υπουργό της κυ...

Δικαστήριο της Πρίστινα, διέταξε την κράτηση για 30 ημέρες του Φατμίρ Λιμάι, πρώην ηγέτη των κοσοβάρων ανταρτών και πρώην υπουργό της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, καθώς αναμένεται η επανάληψη της δικής του για εγκλήματα πολέμου, ανακοίνωσε η νομική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EULEX) στο Κοσσυφοπέδιο, αργά το Σάββατο.
Δικαστής διέταξε την κράτηση του Λιμάι και των συγκατηγορουμένων του, μετά την ανάκρισή τους, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να εκφοβίσει τους μάρτυρες, ανέφερε η EULEX.
Ο Λιμάι και τρεις άλλοι πρώην μαχητές, είναι ύποπτοι για αγριότητες εναντίον Σέρβων κρατουμένων στο στρατόπεδο Κλέτσκα κατά τη διάρκεια του πολέμου την περίοδο 1998-1999.
Όλοι είχαν αρχικά απαλλαγεί από τις κατηγορίες του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου, ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο την Τρίτη διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης.
Ο 41ος ετών Λιμάι, είναι πρώην διοικητής του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου και μετά τον πόλεμο εισήλθε στην πολιτική, με το Δημοκρατικό Κόμμα (PDK) του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι. Διετέλεσε αναπληρωτής του Θάτσι στο PDK και κατείχε στο προηγούμενο υπουργικό συμβούλιο τη θέση του υπουργού μεταφορών και τηλεπικοινωνιών.
Εκτός από την κατηγορία για εγκλήματα πολέμου, η EULEX έχει καταθέσει κατηγορίες κατά του Λιμάι και έξι ακόμη ατόμων, κατηγορώντας τους για υπεξαίρεση περίπου 2.000.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας από το 2008 έως το 2010.
Το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 2008 και η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέπτυξε την EULEX για να βοηθήσει στη δημιουργία νομικών θεσμών και στη διοίκηση του κράτους.

1 σχόλιο

  1. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο οδηγεί σε πλήρη εκλογική- δημοσκοπική κατάρρευση τη Νέα Δημοκρατία και σε ολική εξαφάνιση το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κάτω από το 3% ... Νέοι και συνδικαλιστές εγκαταλείπουν τα 3 αυτά κόμματα, μισθωτοί και συνταξιούχοι φεύγουν αγανακτισμένοι, καθώς είναι φανερό ότι το 85 έως 90% των Ελλήνων, το 2013, δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους στα εισοδήματα και τα ακίνητα και τα τέλη και τα δάνειά τους ! Οι βουλευτές της ΝΔ αντιμετωπίζουν μια παγερή ατμόσφαιρα, όπου πηγαίνουν, και είναι τυχεροί αν δεν αποδοκιμάζονται. Εκεί που έπαιρναν χειροκροτήματα, τώρα παίρνουν ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ αποδοκομασίας και ύβρεις ( ως τώρα χαμηλόφωνες ).Όταν θα εφαρμοστούν τα μέτρα και έρθουν οι φορολογικές δηλώσεις, που θα κρυφτούν ; Σαμαράς, Αβραμόπουλος, όλη η ΝΔ, Βενιζέλος και όλο το ΠΑΣΟΚ, Κουβέλης και ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζουν το φάσμα της καταστροφής ! Σιγά σιγά θα αρχίσουν, δημοσκοπικά, να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο ο Σύριζα, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή, σε ποσοστά πρωτοφανή ! Η οργή του κόσμου δεν κρύβεται πλέον !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση