GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ύστατο χαίρε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας

Η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό, τελέσθηκε το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό Ευαγ...


Η εξόδιος ακολουθία για τον μακαριστό μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό, τελέσθηκε το μεσημέρι στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Στην ακολουθία παρέστησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Ηλείας κ. Γερμανός, Ελευθερουπόλεως κ. Αμβρόσιος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος κ. Χορέν Τογραματζιάν καθώς και ο Μουφτής Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλί.
Το εκκλησιαστικό έργο του μακαριστού μητροπολίτη εξήραν στους επικήδειους τους, ο τοποτηρητής μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και ο αρχιμανδρίτης της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Κωνστάντιος.
Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν και εκφώνησαν επικήδειους ο εκπρόσωπος της κυβερνήσεως, υπουργός των Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μετέφερε και τα θερμά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο περιφερειάρχης Αν.
Μακεδονίας και Θράκης Αρης Γιαννακίδης και ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης.
Όλοι τους αναφέρθηκαν στο σημαντικό εκκλησιαστικό έργο του μακαριστού ιεράρχη, στην αγάπη του για την πατρίδα καθώς και στο σθένος με το οποίο διεκδικούσε την επίλυση θεμάτων που αφορούσαν την ανάπτυξη της Θράκης.
Σύμφωνα με επιθυμία του, η σορός του μητροπολίτη Δαμασκηνού, παρουσία στρατιωτικού αγήματος που απέδωσε τιμές, ενταφιάσθηκε στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που ήταν ένα από τα έργα του.
Από την Τρίτη, που εκοιμήθη ο μητροπολίτης Δαμασκηνός, οι σημαίες των υπηρεσιών της περιφέρειας και των δήμων της Ροδόπης κυμάτιζαν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους, ενώ σήμερα δεν λειτούργησαν τα σχολεία και από τις 12 το μεσημέρι έκλεισαν οι υπηρεσίες και τα καταστήματα.

Πηγή:romfea.gr

2 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ,ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ. ΗΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1000 ΕΥΡΩ.
    ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ( ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ) ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕ ΤΗ ΠΑΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ( ΑΥΤΟΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ), ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ 1999, ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ !

    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ : ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ( ΕΝΑ 5% ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 90% ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ! ΞΕΧΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ. ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ 95% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΙΣΠΑΝΩΝ ΚΛΠ ΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ !

    Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ισπανία έχουν χάσει τα σπίτια τους τα τελευταία χρόνια, κάτι που γέννησε ένα κίνημα διαμαρτυρίας και αναγκάζει τους πολιτικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν τη νομοθεσία που διέπει τις υποθήκες.

    Δεκάδες άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους έχουν κατασκηνώσει μπροστά από τα γραφεία της τράπεζας Bankia στη Μαδρίτη, μια από τις τράπεζες που έχει εκτεθεί περισσότερο στα στεγαστικά δάνεια.

    «Είμαστε εδώ επί δύο εβδομάδες», δήλωσε ο Φρέντι, 51 ετών. «Και δεν θα φύγουμε μέχρι η Bankia να διαπραγματευτεί μια λύση για το πρόβλημά μας».

    Οι εξώσεις ανθρώπων που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειά τους αφού μείνουν άνεργοι έχει καταστεί ένα «από τα πιο εμφανή σημάδια της κρίσης», όπως παραδέχθηκε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

    Περίπου 350.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα σπίτια τους από το 2008 και σύμφωνα με εκτιμήσεις περίπου 200.000 ακόμη αναμένεται να έχουν την ίδια μοίρα.

    Αυξάνονται συνεχώς τα στρώματα μπροστά από τη Bankia όπου οι διαδηλωτές κάθονται, κοιμούνται ή συλλέγουν υπογραφές υπέρ μιας κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο να βοηθήσει τους δανειολήπτες που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τρία κιλά χρυσό θα τον θάψουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση