GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Κίνα σταματά τη λήψη οργάνων από εκτελεσθέντες θανατοποινίτες

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί ηθικό και βιώσιμο το σύστημα Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει στο παρελθόν για την αδιαφάνεια τησ πρακτικής λ...

Η κυβέρνηση δεν θεωρεί ηθικό και βιώσιμο το σύστημα
Πολλές καταγγελίες έχουν γίνει στο παρελθόν για την αδιαφάνεια τησ πρακτικής λήψης οργάνων για μεταμοσχεύσεις από κινέζους εκτελεσθέντες θανατοποινίτες. EPA/Wang Bingyu
 
Το Πεκίνο πρόκειται να σταματήσει προοδευτικά να επαφίεται στα όργανα εκτελεσμένων καταδικασθέντων  για τις μεταμοσχεύσεις που γίνονται στην Κίνα, καθώς από τις αρχές του επόμενο έτους θα αρχίσει να εφαρμόζεται ένα νέο σύστημα  δωρεών, σύμφωνα με ανακοίνωση του κορυφαίου κινέζου αξιωματούχου Γουάνγκ Χαϊμπό.
Η κινεζική κυβέρνηση αναγνωρίζει πλέον ότι ένα σύστημα μεταμοσχεύσεων που χρησιμοποιεί κυρίως όργανα από θανατοποινίτες φυλακισμένους  δεν είναι ούτε ηθικό ούτε και βιώσιμο όμως, όπως δήλωσε ο Γουάνγκ.
Ήδη εδώ και δύο χρόνια διενεργείται πιλοτικά σε 16 περιφέρειες ένα πρόγραμμα δωρεάς οργάνων   από τον Ερυθρό Σταυρό της Κίνας, το οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα από τους πρώτους μήνες του 2013.
«Τώρα όσοι ασχολούνται με μεταμοσχεύσεις στην Κίνα συμφωνούν ότι το νέο σύστημα  θα εξαλείψει την εξάρτηση από τα όργανα των εκτελεσθέντων καταδίκων. Η εφαρμογή του νέου  εθνικού συστήματος θα ξεκινήσει σύντομα, σηματοδοτώντας έτσι την σταδιακή κατάργησης της προηγούμενης πρακτικής.», λέει ο Γουάνγκ.
Ο Γουάνγκ διορίστηκε πέρυσι από το υπουργείο Υγείας της Κίνας για να ηγηθεί του κέντρου έρευνας και σχεδιασμού ενός συστήματος που θα «διανέμει» όργανα σε όσους χρειάζονται μεταμόσχευση με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό.
Ο υφυπουργός Υγείας Χουάνγκ Τζιεφού αναφέρθηκε από το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά να λέει ότι ο η Κινά θα μπορούσε να καταργήσει εντελώς την χρήση οργάνων εκτελεσμένων καταδίκων σε πέντε χρόνια και να προσπαθήσει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ώστε να γίνονται δωρητές.
Η διαδικασία μεταμόσχευσης οργάνων στην Κίνα  έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι είναι αδιαφανής, ανήθικη και διενεργείται με άξονα το κέρδος. Οι επικριτές του μέχρι τώρα συστήματος υποστηρίζουν ότι οι θανατοποινίτες δέχονται πιέσεις να γίνουν δωρητές οργάνων, παραβιάζοντας τις προσωπικές, θρησκευτικές ή πολιτισμικές τους πεποιθήσεις.
Σχόλια αναγνωστών (0)


2 σχόλια

  1. Επιτέλους, οι βουλευτές σηκώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ολιγαρχική κυβέρνηση ! Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίζουν να ανεξαρτητοποιηθούν και να καταψηφίζουν τα εγκληματικά μέτρα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των Ελλήνων και των παιδιών τους ! Σύσσωμος ο ελληνικός λαός, κατά 80%, απορρίπτει τα νέα μέτρα της καταστροφής του !

    Στελέχη παραιτούνται, συνδικαλιστικές παρατάξεις στρέφονται κατά των οικείων κομμάτων με οργή, αναταραχή και οργή υπάρχει στις τάξεις των προδομένων Νεοδημοκρατών και Πασοκτζήδων. Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να εννοεί αυτά που λέει, αλλά δεν αρκεί να καταψηφίσει μόνο τα εργασιακά. Το πιο εγκληματικό είναι το φορολογικό και τα μέτρα του Υπουργείου Εργασίας !

    Στο χώρο των εκπαιδευτικών, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στα 3 κόμματα, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, καταψηφίζοντας ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και τη παράταξη της ΔΗΜΑΡ.

    Ψηφίζουν Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών ( ΚΥΣΔΕ και ΚΥΣΠΕ ) ή Ανεξάρτητα ψηφοδέλτια ή ότι άλλο, στελνοντας μήνυμα στη παραπαίουσα κυβέρνηση του κ. Σαμαρά,που επαθε αμνησία και ξέχασε όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2 Νοε 2012 2:33:00 μ.μ.
    DEN MAS VARAS MIA MALAKIA KALYTERA KAI STAMATA NA POSTARIS TIS IDIES MALAKIES POSES MERES

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση