GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δε θα γεμίσει τα ταμεία του «Λαού της Ελευθερίας» ο Μπερλουσκόνι

Η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας RAI μετέδωσε σήμερα ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι διατεθειμένος πλέον να συνεισφέρει άλλα χρήματα ...

Η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας RAI μετέδωσε σήμερα ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν είναι διατεθειμένος πλέον να συνεισφέρει άλλα χρήματα «για το κόμμα του τον Λαό της Ελευθερίας, που αυτή την στιγμή έχει βρεθεί να έχει σχεδόν άδεια ταμεία».
Για την διενέργεια των εσωτερικών εκλογών με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροδεξιάς θα χρειαστεί ένα ποσό που ανέρχεται σε τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ, όπως φέρεται να έχει υπολογίσει ο Ρόκο Κρίμι, ταμίας του Λαού της Ελευθερίας.
Μετά από τα πρόσφατα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και σπατάλης στην τοπική αυτοδιοίκηση όμως η δημόσια χρηματοδότηση των κομμάτων περιορίστηκε, ενώ, παράλληλα πολλοί βουλευτές και περιφερειακοί σύμβουλοι «ξεχνούν» να προσφέρουν την μηνιαία συμβολή τους.
«Ο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην Κένυα για διακοπές και δεν θέλει, πλέον, να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά το κόμμα που ίδρυσε, το 1994, ως Φόρτσα Ιτάλια και το οποίο μετέτρεψε, πριν τέσσερα χρόνια, σε Λαό της Ελευθερίας», ανέφερε το τρίτο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης (RAI Tre).
O επικρατέστερος διάδοχος του «Καβαλιέρε» μοιάζει ακόμη να είναι ο νυν γραμματέας του Popolo della Libertà ( PDL), Αντζελίνο Αλφάνο, 42 ετών. Μέχρι τώρα όμως δεν έδειξε να διαθέτει μεγάλη ισχύ, από τις εκλογές στην Σικελία δεν έφτασαν θετικά μηνύματα.
Στην κούρσα πρόκειται να πάρει μέρος και η Ντανιέλα Σαντανκέ, 51 ετών, η οποία δηλώνει αντίθετη στην πολιτική της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι και προαναγγέλλει: «την ερχόμενη Άνοιξη, όταν γίνουν οι βουλευτικές εκλογές, είναι πιθανό να μοιραστούμε σε δυο κόμματα: στην παλιά ‘Φόρτσα Ιτάλια’, μαζί με τον Σίλβιο και, για όσους δεν τον ακολουθήσουν, στο σημερινό Λαό της Ελευθερίας».
Στην ανοικτή ψηφοφορία με την συμμετοχή των μελών για την κατάκτηση του πρωθυπουργικού χρίσματος πρόκειται να συμμετάσχει, επίσης, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και περιφερειάρχης του νομού Βένετο, Τζανκάρλο Γκαλάν, 56 χρόνων. Όπως δήλωσε, έθεσε υποψηφιότητα «με στόχο να προωθήσει μια πραγματική, φιλελεύθερη επανάσταση που να βοηθήσει την Ιταλία να κάνει μια νέα, δυναμική αρχή».
Όλα αυτά, βεβαίως, αν βρεθεί, τελικά, ο τρόπος, για να χρηματοδοτηθεί η εσωκομματική αυτή αναμέτρηση. «Πρόκειται και για θέμα γοήτρου. Είναι η πρώτη φορά που η κεντροδεξιά οργανώνει εκλογές για να επιλέξει υποψήφιο πρωθυπουργού, ενώ πρόκειται για βήμα που η κεντροαριστερά έχει κάνει εδώ και καιρό, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο», σημειώνει, τέλος, η τηλεόραση της RAI.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση