GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλημμύρισε η Σλοβενία

Εκτεταμένες πλημμύρες προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σλοβενία από την υπερχείλιση του ποταμού Ντράβα και των παραποτάμων του, με...

Εκτεταμένες πλημμύρες προκλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σλοβενία από την υπερχείλιση του ποταμού Ντράβα και των παραποτάμων του, μετά την απόφαση της Αυστρίας να αποδεσμεύσει μεγάλες ποσότητες νερού από φράγμα στην άνω πλευρά.
Η στάθμη των υδάτων έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 1965 με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν εκατοντάδες σπίτια και βιομηχανικά κτίρια και να προκληθεί τεράστια καταστροφή.
Η κατάσταση σήμερα είναι βελτιωμένη στο δυτικό και στο ανατολικό τμήμα της Σλοβενίας, αλλά παραμένει σε ισχύ ο κόκκινος συναγερμός για κίνδυνο πλημμυρών στις λεκάνες των ποταμών Σάβα και Ντράβα.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη στην πόλη Μάριμπορ όπου έχουν πλημμυρίσει κατοικίες και ολόκληρα χωριά έχουν καλυφθεί από τα νερά και η ίδια κατάσταση επικρατεί στις πόλεις Σλοβένι Γκράντετς, Ντραβογκραντ και Κορόσκο.
Περίπου 300 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Σλοβενίας συμμετέχουν στις προσπάθειες των ομάδων πολιτικής προστασίας με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων και την εξομάλυνση της κατάστασης.
Ο πρόεδρος της Σλοβενίας Ντανίλο Τουρκ επισκέφθηκε χθες την περιοχή Ντούπλεκ όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα έντονα και υπογράμμισε ότι η Σλοβενία και η Αυστρία πρέπει να βελτιώσουν το συντονισμό στη διαχείριση των υδάτων. Οι αρχές στη γειτονική Κροατία τέθηκαν σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν χωριά, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.
Στη Διεύθυνση Προστασίας και Διάσωσης, στο Ζάγκρεμπ, πραγματοποιήθηκε χθες σύσκεψη και επισημάνθηκε ότι με βάση τα υδρολογικά και μετεωρολογικά στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Σλοβενίας υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης των υδάτων των ποταμών Σάβα, Μούρα και Ντράβα.
Στις περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα τέθηκαν σε ισχύ μέτρα προστασίας από τις πλημμύρες και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να κηρυχθούν έκτακτα μέτρα προστασίας από πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση