GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φήμες για μυστικές καταθέσεις του Καταλανού πρωθυπουργού στην Ελβετία

Στον αέρα η προεκλογική εκστρατεία του εθνικιστή Αρτούρ Μας.   Πολιτικοί από όλα τα κόμματα στην Καταλωνία ζήτησαν από τον πρωθυπου...

Στον αέρα η προεκλογική εκστρατεία του εθνικιστή Αρτούρ Μας.
 
Πολιτικοί από όλα τα κόμματα στην Καταλωνία ζήτησαν από τον πρωθυπουργό της αυτόνομης περιφέρειας της Ισπανίας Αρτούρ Μας να διαψεύσει δημοσίως τις κατηγορίες ότι έχει καταθέσεις σε μυστικό λογαριασμό στην Ελβετία.
Οι πληροφορίες περιέχονται σε έκθεση που φέρεται να συντάσσει η αστυνομία και διέρρευσε σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην προεκλογική εκστρατεία του εθνικιστή Μας, που κατεβαίνει με πρόγραμμα υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας, στις περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν την Κυριακή.
Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία είδαν για πρώτη φορά το φως το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα Εl Mundo, η έκθεση γράφει ότι τα χρήματα στους λογαριασμούς προέρχονται από μίζες 4% που λάμβαναν από επιχειρηματίες ο Μας και η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού της Καταλωνίας Ζόρντι Πουζόλ, που κυβέρνησε το διάστημα 1980-2003. Ηταν, κατ΄ατις ίδιες πληροφορίες, το αντάλλαγμα για συμβάσεις δημοσίων έργων με τις κυβερνήσεις του εθνικιστικού μπλοκ CiU της Καταλωνίας.
To 2008, επιθεωρητές της εφορίας βρήκαν ότι ο πατέρας του Μας, Αρτούρ Μας Μπανέτ, που πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, είχε δύο εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς στο Λίχτενσταϊν και στην Ελβετία. Αλλά έκανε διακανονισμό με το υπουργείο Οικονομικών και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Ο Μας πατήρ δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για την πηγή του πλούτου του.
Ο 82χρονος πρώην πρωθυπουργός Πουζόλ είπε ότι θα καταθέσει αγωγή κατά της El Mundo για συκοφαντική δυσφήμιση.
«Την ώρα που κάποιοι κραυγάζουν για μια ανεξάρτητη Καταλωνία, άλλοι απαιτούν μια καθαρή και αξιοπρεπή Καταλωνία», είπε ο Πέρε Ναβάρο, υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την πρωθυπουργία της Καταλωνίας.
«Εγώ δεν είχα ποτέ λογαριασμό στην Ελβετία ή σε άλλον φορολογικό παράδεισο», πρόσθεσε.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση