GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιδράσεις στη Βουλή για το κατεπείγον νομοσχέδιο

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, το οπ...



Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε αυτή τη διαδικασία, με την οποία εισάγεται για ψήφιση το νομοσχέδιο (τα μεσάνυχτα της Τετάρτης), ζητώντας μάλιστα την απόσυρση του.
«Εισηγείστε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ακυρώνετε κάθε είδους κοινοβουλευτική διαδικασία, κουρελιάζετε το Σύνταγμα» αντέδρασε συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» έκανε λίγο και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήλων Νότης Μαριάς. «Θα το βρείτε μπροστά σας… Δεν το έχετε διαβάσει και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικό ένας βουλευτής χωρίς να το έχει διαβάσει να ψηφίζει. Καταλύετε τη Δημοκρατία» πρόσθεσε.
«Σε μια περίοδο που χρειάζονται πράγματι αλλαγές το νομοσχέδιο έρχεται έτσι ώστε να μη μπορούμε να ψηφίσουμε. Αυτό που έπρεπε να είναι έργο εβδομάδων και μηνών έρχεται σε μία εβδομάδα για ψήφιση» δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή.
«Για νόμο καρμανιόλα» που δεν θα είναι ο τελευταίος, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. «Ο λαός να βάλει πλώρη να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, είναι η κόλαση».
Υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.) και σε ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη διαδικασία.
Νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες για άμεση εκταμίευση της δόσης «που έχει ανασχεθεί λόγω της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου».
«Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις αλλά όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ασφυκτικό πλαίσιο. Δεν σημαίνει παράκαμψη της, γι’ αυτό είμαστε παρόντες», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.
Πηγή: epikaira.gr

1 σχόλιο

  1. ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ, ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση