GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφο εμπιστοσύνης με ευρεία πλειοψηφία ζητά ο Α. Σαμαράς

«Ο προϋπολογισμός πρέπει να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. Η κυβέρνηση χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης όχι για το εσωτερι...

«Ο προϋπολογισμός πρέπει να ψηφιστεί με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία. Η κυβέρνηση χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης όχι για το εσωτερικό αλλά για το εξωτερικό» επισημαίνουν σήμερα με έμφαση πηγές του Μεγάρου Μαξίμου που είναι σε θέση να γνωρίζουν το περιεχόμενο των επαφών που είχε τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα με ευρωπαίους αξιωματούχους ο Α. Σαμαράς αλλά και ο Γ. Στουρνάρας.
Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, θα πρέπει τη Δευτέρα να έχουν αρθεί όλες οι επιφυλάξεις των δανειστών για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και την δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε. Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι ότι, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθεί να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία, η όλη προσπάθεια υπονομεύεται από τους ίδιους τους δανειστές που κωλυσιεργούν και παράλληλα με μια πληθώρα εμπρηστικών δηλώσεων και τοποθετήσεων αμφισβητούν και πάλι την ελληνική προσπάθεια.
Ήδη πολύ περισσότεροι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, από τους αρχικά… καταμετρηθέντες προβληματίζονται για το εάν πρέπει να δώσουν θετική -άνευ όρων- ψήφο στον προϋπολογισμό ενώ το μόνιμο θέμα στη Βουλή στο περιθώριο της συζήτησης του προϋπολογισμού είναι «οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα».
Το κλίμα αυτό που παίρνει διαστάσεις στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ, ένα εικοσιτετράωρο πριν τη ψήφιση του προϋπολογισμού, προβληματίζει το Μαξίμου και ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην ευρεία σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης, το μεσημέρι του Σαββάτου.
Σύμφωνα πάντως με όλες τις ενδείξεις, η ελληνική πλευρά δεν περιμένει τη Δευτέρα απόφαση εκταμίευσης της δόσης, αλλά μια πολιτική δήλωση που θα βεβαιώνει ότι η καταβολή θα γίνει εγκαίρως.
Κυβερνητικοί παράγοντες μιλούν τώρα για αυξημένη πιθανότητα να υπάρξει και νέα συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη της εβδομάδας, προκειμένου να ληφθούν τελικές αποφάσεις και στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί και ο πρωθυπουργός στις επαφές που θα έχει την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

5 σχόλια

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΡΙΟΛΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 153 ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΑΚΤΙΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΤΙ ΛΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ,ΕΔΩ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΟ 63 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ .... ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ......ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΜΙΛΑΣ .... ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ..... ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .... ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΕΙΑ .... ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ .... ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ..... ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10 Νοε 2012 8:55:00 μ.μ.

    Τι πίνεις και δεν μας δίνεις ; Ο Αντωνάκης ; Που ακολουθεί τη συνταγή του Γιωργάκη και του Βαγγελάκη ; Ελλάς, ελλάς, πουλάει τους Έλληνες ο Α. Σαμαράς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν νομίζουν οι πανάθλιοι ΟΤΙ θα έχουμε εμφύλιο με κομματικά κριτήρια ΚΆΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ...

    Αν θα έχομε εξέγερση θα είναι μεταξύ εξαθλιωμένων, πεινασμένων, ανέργων, χαμηλόμισθων χαμηλοσυνταξιούχων ΕΝΆΝΤΙΑ σε βολεμένους, κλεφτράδες, Καρτέλ, και σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΙΜΠΟΎΡΙΑ που πίνουν το αίμα του κόσμου ..

    ΜΗΝ ΚΆΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΘΑ ΥΠΆΡΞΕΙ ΕΜΦΥΛΊΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΎ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ...

    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΊΣΤΕ ΤΌΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ!! ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΆΔΕΙΟ ΣΤΟΜΆΧΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΆΝΕΤΕ ΜΈΓΑ ΛΑΘΟΣ ..

    ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ ΠΕΙΝΆΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ ...

    ΑΚΟΎΤΕ ΗΛΊΘΙΟΙ;

    ΤΟΝ ΚΏΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΦΟΒΆΣΤΕ...ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ..ΡΕ ΣΙΜΌ ΤΕΛΕΙΏΜΕΝΟΣ ΠΑΠΑΡΑΣ ΕΊΣΑΙ !!!ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΑΚΟΥΘΟΥΜΕ ΜΕΤΆΞΙ ΜΑΣ, ΑΛΛΆ ΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΠΑΣΟΚΟΙ- ΔΕΞΙΟΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΑΚΟΜΑ!!ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΡΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΩΝΟΒΟΥΛΗ;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση