GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση ασφυξίας η ελληνική οικονομία

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας εξαντλούνται σύντομα εν αναμονή της επόμενης δόσης από το πακέτο των 130 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί...

Τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας εξαντλούνται σύντομα εν αναμονή της επόμενης δόσης από το πακέτο των 130 δισ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί για τη χώρα μας, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, η κατάσταση στα αποθέματα της χώρας είναι οριακή και αυτό δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στην οικονομία.
Σύμφωνα με το Reuters, η Αθήνα σκέφτεται το ενδεχόμενο να πάει πίσω την πληρωμή του ομολόγου ύψους 5 δισ. ευρώ που λήγει την επόμενη εβδομάδα λόγω της καθυστέρησης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Για αυτό το λόγο το υπ. Οικονομικών θα προχωρήσει σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου, συνολικού ποσού 3,125 δισ. ευρώ,την Τρίτη 13. 
Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, η δημοπρασία αφορά έντοκα γραμμάτια τεσσάρων εβδομάδων, ποσού 2,125 δισ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας, ύψους 1 δισ. ευρώ.

1 σχόλιο

  1. Μαμάαα, μπαμπάαα, θείεε, θείαα, νονάαα ήταν αυτό που άκουγες προς τους βουλευτές από τους υπαλλήλους της βουλής να φωνάζουν όταν ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι θα ενταχθούν και αυτοί στο ενιαίο μισθολόγιο. Έκαναν σα μικρά παιδιά που τους αρπάζουν βίαια το παιχνίδι τους. Ήταν τόσο δυνατά τα κλάματα και οι φωνές –χώρια οι φωνές συμπαράστασης από την αριστερά- που η κυβέρνηση δεν άντεξε και πήρε το μέτρο πίσω. Πάντα το κλάμα ήταν το όπλο των παιδιών για να γίνεται το δικό τους…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση