GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατέρριψαν ελικόπτερο οι αντάρτες στη Συρία

Ένα ελικόπτερο του συριακού στρατού κατέρριψαν οι αντάρτες στα νότια της Δαμασκού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σφοδρές μάχες, σύμφων...

Ένα ελικόπτερο του συριακού στρατού κατέρριψαν οι αντάρτες στα νότια της Δαμασκού, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σφοδρές μάχες, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή οι αντάρτες κατέρριψαν το ελικόπτερο στην περιοχή της αλ Μπουάιντα, μιας φτωχικής σουνιτικής κοινότητας. Τις τελευταίες ημέρες μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις στην περιοχή αυτή.
Το Παρατηρητήριο έχει στη διάθεσή του ένα βίντεο όπου διακρίνονται να υψώνονται στο βάθος του ορίζοντα στήλες πυκνού καπνού. «Καταρρίψαμε ένα ελικόπτερο του Άσαντ στην ανατολική Γούτα», ακούγεται να λέει ο άνδρας που χειρίζεται την κάμερα.
Από την έναρξη των ένοπλων συγκρούσεων οι αντάρτες έχουν καταρρίψει περίπου δέκα ελικόπτερα.
Νωρίτερα σήμερα, πηγή της κυβέρνησης του Μαρόκου ανέφερε ότι η σύνοδος των «Φίλων της Συρίας» αναμένεται να διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου στο Μαρακές. Αρχικά η σύνοδος επρόκειτο να γίνει τον Οκτώβριο αλλά αναβλήθηκε, χωρίς να καθοριστεί μια νέα ημερομηνία. Πρόσφατα οι μαροκινές αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι περίμεναν τις αποφάσεις που θα λάμβανε η συριακή αντιπολίτευση όσον αφορά την ένωσή της, προκειμένου να προχωρήσουν στην ανακοίνωση ενός νέου χρονοδιαγράμματος.
Η συριακή κρίση θα συζητηθεί και αύριο στην Ταγγέρη, παρουσία εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο του 5ου φόρουμ MEDdays, στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες από αφρικανικές, αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες.
Πρόσφατα η Ιαπωνία ανακοίνωσε επίσης ότι θα οργανώσει μια δική της σύνοδο των Φίλων του Συριακού Λαού, στις 30 Νοεμβρίου στο Τόκιο, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 60 χώρες και με σκοπό να ασκηθούν πιέσεις στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση