GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο «ψαλίδι» στα βουλευτικά προνόμια

«Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο...


«Ήπιες» περικοπές των βουλευτικών προνομίων αποφάσισε να επιφέρει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, προκειμένου να δείξουν ότι ο πολιτικός κόσμος συμμετέχει στις «αιματηρές» θυσίες της υπόλοιπης κοινωνίας, για να ορθοποδήσει η χώρα.
Συγκεκριμένα, τα μέλη της Διάσκεψης αποφάσισαν να περικόψουν όλα τα καταβαλλόμενα για δαπάνες βουλευτών ποσά, εκτός αυτού της βουλευτικής αποζημίωσης και να μειωθεί κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Πιο αναλυτικά, κόβονται κατά 20%-25% τα επιδόματα κίνησης και εξοπλισμού γραφείου καθώς και οι ταχυδρομικές και τηλεφωνικές ατέλειες. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το «Πρώτο Θέμα» (11.11.2012), κάθε βουλευτής λαμβάνει στο χέρι σχεδόν 7.000 ευρώ.
Ειδικότερα:
1)Βουλευτική αποζημίωση:5.780,60 ευρώ η οποία παραμένει ως έχει
2)Επίδομα οργάνωσης γραφείου: 1.000 ευρώ ( 935,88 ευρώ για βουλευτές Αττικής και 1.169,99 ευρώ για επαρχίας) – Μειώνεται κατά 20-25%
3)Ταχυδρομικά τέλη: 1.136,64 ευρώ – μειώνεται κατά 20-25%
4)Επίδομα κίνησης: περίπου 550 ευρω (από 364 έως 750 ευρώ ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της εκλογικής περιφέρειας) – μειώνεται κατά 20-25%
6)Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα: σήμερα ανέρχεται σε 150 ευρώ ανα συνεδρίαση και σύμφωνα με την νέα απόφαση θα μειωθεί κατά 50% δηλαδή πέφτει στα 75 ευρώ.
7)Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία: 917 ευρώ – μειώνεται κατά 20%-25%
8)Ατέλεια κινητού τηλεφώνου: 200 ευρώ – μειώνεται κατά 20%-25%
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2013 θα μειώνονταν και οι μισθοί των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών κατά 40%, όμως η διάσκεψη των προέδρων αποφάσισε η μείωση να είναι της τάξης του 35%.
Υπενθυμίζεται ότι κάθε βουλευτής δικαιούται δύο επιστημονικούς συνεργάτες. Κάθε συνεργάτης μαζί με τις προβλεπόμενες υπερωρίες λαμβάνει περίπου 2.500 ευρώ το μήνα.
Πηγή: protothema.gr

4 σχόλια

  1. Βουλευτές:Υποκρίνονται ότι κάνουν περικοπές στους εαυτούς τους!

    Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της η Βουλή παρουσιάζει ως… «επίτευγμα» όχι την κατάργηση της αποζημίωσης των βουλευτών για την «εργασία» τους στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές αλλά τη… μείωση της στα 75 ευρώ ανά συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς το λένε; Δεν ξέρουν τι παίρνουν... Πάντως χαίρομαι που οι περικοπές δεν θα είναι οριζόντιες και θα είναι ήπιες. Να μη ματώσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά θα παίρνουν περισσότερα οι δημοτικοί σύμβουλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα ανακάλυψες ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το εργαστήριο διάχυσης της διαφθοράς σε όλη τη Χώρα; Ο Ανδρέας ήταν δαιμόνιος (με την κακή έννοια):

    1. Τοπική αυτοδιοίκηση για τους ευρωπαϊκούς πόρους, με ασυλία και υπερεξουσίες
    2. Τοπικές κομματικές επιτροπές για να αποδυναμώσουν τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας
    3. Εξουσίες, προνόμια και πολλαπλασιασμός εργατοπατέρων

    Με το καλημέρα σας 100.000 κομματικοί εγκάθετοι για να ελέγχουν την οικονομία της χώρας, να απομυζούν τους πόρους της, να εκβιάζουν και να διαφθείρουν τον τόπο.

    Στα 31 χρόνια Αλλαγής, θυμάμαι τρεις δημάρχους να πάνε φυλακή για διαφθορά, και κάποιοι υπουργοί που αμνηστεύτηκαν μόλις ο λαός επανέφερε τον Αείμνηστο στην εξουσία. Σε οποιαδήποτε δυτική χώρα την αντίστοιχη περίοδο έχουν μπει εκατοντάδες.

    Η Αλλαγή πέτυχε, η Ελλάδα απεβίωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση