GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετρούν τις ψήφους για την έγκριση των μέτρων φωτιά

Σε ασκήσεις προσθαφαίρεσης επιδίδονται τα επιτελεία σε Μαξίμου και ΝΔ ανιχνεύοντας το κοινοβουλευτικό τοπίο που θα εξασφαλίσει την υπερψ...

Σε ασκήσεις προσθαφαίρεσης επιδίδονται τα επιτελεία σε Μαξίμου και ΝΔ ανιχνεύοντας το κοινοβουλευτικό τοπίο που θα εξασφαλίσει την υπερψήφιση των μέτρων και του προϋπολογισμού την επόμενη εβδομάδα.
Κρίσιμα θετικό αποτιμάται το γεγονός ότι στην ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις η κοινοβουλευτικά ομάδα της ΝΔ παρέμεινε αρραγής με τους 127 βουλευτές να υπερψηφίσουν ακόμα και τα άρθρα που αφορούσαν ειδικούς επαγγελματικούς κλάδους.
Εκτιμάται λοιπόν ότι τα μέτρα θα περάσουν «χωρίς πρόβλημα» αν το ΠΑΣΟΚ εμφανίσει μόνο αυτές τις διαρροές που καταγράφηκαν χθες στην κοινοβουλευτική του ομάδα ενώ ελπίζουν και σε κάποιες ψήφους από την ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως τα μέτρα μπορεί να περάσουν μόνο με τις ψήφους της ΝΔ και του βασικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ καθώς για την έγκριση τους αρκεί η πλειοψηφία των 151.
Στην περίπτωση πάντως κι άλλων διαρροών υπάρχει πάντα το σενάριο κρίσης που είναι η έγκριση με πλειοψηφία επί των παρόντων.
Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ ώστε να αρκούν 142 ψήφοι για την έγκριση του πακέτου. Το μεγάλο θέμα που εγείρει βέβαια αυτό το σενάριο είναι η πραγματική πολιτική νομιμοποίηση της έγκρισης ενός τόσο μεγάλου πακέτου μέτρων με πλειοψηφία επί των παρόντων. Το ερώτημα είναι πώς και με ποια πολιτική κάλυψη θα διαχειριστεί την επόμενη ημέρα η κυβέρνηση το πακέτο αλλά και τα όσα θα επακολουθήσουν της εφαρμογής του.

3 σχόλια

  1. Ο Τυφώνας Αντώνης ΣΑΡΩΣΕ
    τους πολιτικαντισμούς των υποκριτών

    Επιτέλους ΤΕΛΟΣ.
    Αυτό το ΑΛΑΛΟΥΜ που ζούμε τον τελευταίο (κυρίως) μήνα με τους Βενιζέλο και Κουβέλη να προσπαθούν να δείξουν το ..."φιλολαϊκό" τους προσωπείο πήρε ΤΕΛΟΣ.

    Ο Σαμαράς τα "πήρε" (και τους σήκωσε) με αποτέλεσμα να τους φέρει μπροστά στις ΕΥΘΥΝΕΣ τους.
    Και μαζί με αυτούς και ΟΛΟΥΣ
    τους βουλευτές, Συμπολιτευόμενους αλλά και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ...

    Τα ψέματα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ και για τους αντιπολιτευόμενους αφού τυχούσα ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης θα τους δώσει τα αναμένα κάρβουνα στο ΧΕΡΙ...

    Ήδη κρύος ιδρώτας τρέχει στην πλάτη ορισμένων "Αντιμνημονιακών" που ΣΙΩΠΟΥΝ αποφεύγοντας να ρίξουν λάδι στην φωτιά.
    ΚΑΝΕΙΣ μέχρι αυτή τη στιγμή δεν τόλμησε να πεί ότι η ψηφοφορία
    θα είναι "ψήφος εμπιστοσύνης"
    ώστε να μπορεί να ζητήσει μετά ΕΚΛΟΓΕΣ..
    _____________________________
    Ο Σαμαράς με αυτή του την κίνηση
    τελείωσε και τους "Τσάμπα Μάγκες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θά φάτε καλά και οι τρείς ΣΚΑΤΟΜΑΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πριν τα ψηφισετε να τα δημισιευσετε να τα διαβασει ο κοσμος και μετα τα λεμε. Μαλλον θα τρεχετε να βρειτε λαγουμι να κρυφτειτε αφου διπλασιασατε με τα καμωματα σας το αρχικο πακετο με την βουλημια σας ο ενασ να γινει Προθυπουργος ο αλλος αρχηγος και ο τριτος ενα τιποτα. Ειπαμε εδω κι πολυ καιρο οτι η ζωη αυτης της Κυβερνησης εκτρωμα θα ητανε μεχρι τον Νοεμβριο και ετσι θα γινει. Μετα ερχετε σειρα του αλλου του παρλαπιπα του Συριζα να τρεχει και να μην φτανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση