GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Απέτυχε η σκληρή λιτότητα στην Ελλάδα»

Τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ενέκρινε κατά πλειοψηφία και η γερμανική αντιπολίτευση. Τους λόγους σύμπλευσης το...

Τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα ενέκρινε κατά πλειοψηφία και η γερμανική αντιπολίτευση.
Τους λόγους σύμπλευσης του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών με την κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα, εξήγησε ο υποψήφιος για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση ARD, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
«Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενη κατάρρευση της Ελλάδας θα αποτελούσε για μας και για πολλά άλλα κράτη μεγαλύτερη καταστροφή και θα γεννούσε μία δυναμική που θα μπορούσε να βλάψει πραγματικά την Ευρώπη. Γι’ αυτό είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα χρειάζεται εκτόνωση, η εκτόνωση σημαίνει νέα τρύπα στη χρηματοδότηση και αυτή η τρύπα πρέπει να κλείσει», δήλωσε ο Στάινμπρουκ.
Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει επισήμανε ότι η χώρα έχει έλλειψη ρευστότητας, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη εκτίμησή του ότι η επιστροφή στις αγορές θα είναι αδύνατη για τα επόμενα 6-7 χρόνια.
Όπως είπε, «το ερώτημα είναι τι θα είναι ακριβότερο. Να αφήσουμε την Ελλάδα να καταρρεύσει ή να προσπαθήσουμε να τη σταθεροποιήσουμε αργά, με μικρότερο κόστος, ώστε να ανακάμψει και πάλι, να της δοθεί ώθηση και να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης εντός της ευρωζώνης; Αυτό αποτελεί ευρωπαϊκή ευθύνη, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τη γερμανική κυβέρνηση».
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία υπογράμμισε τέλος την αποτυχία της αυστηρής λιτότητας για τη διαχείριση της κρίσης στην Ελλάδα προτείνοντας τρόπους ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

3 σχόλια

  1. ΤΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ,ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΗΔΟΝΗ.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΧΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΕΙ,ΤΟ ΒΟΛΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΕΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΤΟΥΣ.
    ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ,ΣΦΙΞΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμμία βοήθεια στην Ελλάδα λένε οι Γερμανοί του Alexis-ού-μπλέξεις

    Το Die Linke, του αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Γερμανία , καταψήφισε σήμερα τη συμφωνία για το ελληνικό πακέτο, με τον επικεφαλής του, Μπερντ Ρίξινγκερ, να ανακοινώνει ότι το κόμμα του θα προσφύγει κατά της απόφασης της γερμανικής Βουλής στο Συνταγματικό Δικαστήριο.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την εκπεφρασμένη πρόθεση του επικεφαλής του κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ να προσφύγει εναντίον της απόφασης της γερμανικής Βουλής για την Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Ο Μπερντ Ρίξινγκερ, ο «καλός φίλος» που περιέφερε ο κ. Τσίπρας στις συγκεντρώσεις του στην Αθήνα και το αδερφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία σκοπεύουν να προσφύγουν εναντίον της κύρωσης της συμφωνίας διάσωσης της Ελλάδας.

    Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σώματα ασφαλείας οφείλουν να δώσουν οπλισμό στο κόσμο και οι Ελληνες αξιωματικοί να κατευθύνουν τον κόσμο ναι κηρύξουν πόλεμο στους κατακτητές... ΆΜΕΣΑ ΜΕ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΓΡΉΓΟΡΑ ..ΔΕΝ ΛΕΜΈ ΠΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ... ΕΊΜΑΣΤΕ ΥΠΌ ΚΑΤΟΧΉ Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΆΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΆΦΗ ... ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ...ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΞΟΥΜΕ ...

    Η Ο.Π.Λ.Α...ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΓΆ...ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση