GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η πολιτική της ΕΚΤ επιδεινώνει την ύφεση στην ευρωζώνη»

Νέες επικρίσεις διατύπωσε ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών, Νουριέλ Ρουμπινί, αυτή τη φορά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς επισ...

Νέες επικρίσεις διατύπωσε ο γνωστός καθηγητής Οικονομικών, Νουριέλ Ρουμπινί, αυτή τη φορά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς επισήμανε ότι η σκληρή νομισματική πολιτική που ακολουθεί επιδεινώνει την ύφεση στην ευρωζώνη.
Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο, η πολιτική της ΕΚΤ όχι μόνο δεν βοηθά στον να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα, αλλά ακόμη και επιδεινώνει την ύφεση στην οποία έχει περιέλθει η οικονομία της ευρωζώνης.
Εστιάζοντας περαιτέρω στην κατάσταση της ιταλικής οικονομίας, συνέστησε στους επενδυτές πως δεν πρέπει να περιμένουν ιταλικό αίτημα διάσωσης πριν τις εκλογές του 2013.
Σχολιάζοντας τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα ο ίδιος παραδέχθηκε πως «σήμερα υπάρχει περισσότερη ελπίδα στην Ευρώπη σε σχέση με 6 μήνες νωρίτερα…».
Κατά τον Ρουμπινί, μια σταδιακή υποτίμηση του ευρώ (κατά 20%) θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών χωρών.
Ο ίδιος ζητά πιο επιθετική δράση από την ΕΚΤ, ενώ παραδέχεται πως η τρέχουσα προσέγγιση για την ανάσχεση της κρίσης δεν έχει αποδώσει καρπούς.
«Η τραπεζική ένωση και η μεγαλύτερη ενοποίηση επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι αναγκαία βήματα και πρέπει να δρομολογηθούν», πρόσθεσε.

1 σχόλιο

  1. Ολοι έξω από τη Βουλή σήμερα το απόγευμα μετά τις 6 ! Κάτω η χούντα των 3 κομμάτων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση