GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση της ΓΓΙΦ με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου

Ωριαία συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, κ. Λουκά Λουκά είχε στη Λευκωσία η Γενική Γραμματέας Ισότητα...

Ωριαία συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, κ. Λουκά Λουκά είχε στη Λευκωσία η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μακρή. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους αντήλλαξαν απόψεις για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη διατήρηση της αρμονικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων συμμετείχε παράλληλα ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία (8 – 9 /11 / 2012) με θέμα την «Καταπολέμηση της Ενδοοικογενειακής Βίας κατά των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Στο συνέδριο, το οποίο οργανώθηκε από την Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετείχαν περισσότεροι από 180 εκπρόσωποι εθνικών κυβερνήσεων και φορέων από κράτη μέλη της ΕΕ, ευρωπαϊκούς οργανισμούς αλλά και πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις, που ασχολούνται με την ισότητα των φύλων και τη βία κατά των γυναικών. Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και η αξιολόγηση της προόδου που έχει επιτευχθεί σε επίπεδο ΕΕ και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών – μελών, τόσο σε επίπεδο πρόληψης του φαινομένου όσο και σε επίπεδο υποστήριξης και προστασίας των θυμάτων αλλά και ποινικής αντιμετώπισης των δραστών.
Η κα Μακρή στην παρέμβαση της τόνισε τη δέσμευση της χώρας μας για την επιτυχή καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, που πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Εθνικό Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών αλλά και στις εμφανείς δυσκολίες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Δήλωσε, τέλος, ότι οι αποτελεσματικές πολιτικές καταπολέμησης της βίας μπορούν να προωθήσουν τη δημιουργία μίας κοινωνίας, όπου οι αρχές της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα εγγυώνται τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση