GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Η δόση είναι αυτοκτονία, μην την πάρετε!

Και έτσι απλά το ΔΝΤ εκθέτει όλους όσους ψήφισαν τα Μνημόνια θεωρώντας ότι σώζουν την χώρα… Ενώ η Ελλάδα αγωνιά για την άμεση εκταμίευση...

Και έτσι απλά το ΔΝΤ εκθέτει όλους όσους ψήφισαν τα Μνημόνια θεωρώντας ότι σώζουν την χώρα…
Ενώ η Ελλάδα αγωνιά για την άμεση εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ,  το ΔΝΤ προειδοποιεί με ειδική νότα την κυβέρνηση να μην πάρει τη δόση, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε αργό θάνατο της οικονομίας και ότι μοναδική σωτηρία είναι μια συνολική λύση του προβλήματος, με νέο κούρεμα χρέους…
Το ΔΝΤ επισημαίνει ότι αν η Ελλάδα πιέσει και πετύχει εκταμίευση της δόσης, θα διασπάσει την τρόικα, το ίδιο θα αναγκασθεί να αποχωρήσει  και η τύχη της χώρας θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις διαθέσεις της Γερμανίας.
Αξιωματούχοι του Ταμείου προειδοποίησαν συνεργάτη του πρωθυπουργού, λέγοντάς του «η δόση είναι κώνιο, μην την πάρετε».
Παράγοντες κοντά στις διαπραγματεύσεις επισημαίνουν ότι αν η Ελλάδα λάβει τη δόση τότε εκμηδενίζονται οι πιθανότητες για νέο κούρεμα και το νέο πακέτο διάσωσης που θα επιβάλλει η Γερμανία θα οδηγήσει τη χώρα σε εξάντληση και βαθύτερη ύφεση.
Επιχειρώντας να αναψηλαφίσει την κατάσταση, ο Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες του Euroworking group.
Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στο συμφωνηθέν σενάριο και θα πιέσει σε νεκρό χρόνο στο Eurogroup της Δευτέρας για την εκταμίευση της δόσης, έχοντας στα χέρια και την ψήφιση του προϋπολογισμού με αυξημένη πλειοψηφία.
Η κυβέρνηση θέτει στους ευρωπαίους το θέμα, ότι χωρίς τη δόση καταρρέει η αξιπιστία της στο εσωτερικό μέτωπο και απειλείται ευθέως η συνοχή της.
Η ομάδα διαπραγμάτευσης θα χρησιμοποιήσει και το σημαντικό πρόβλημα με τα ομόλογα των €5 δισ. που λήγουν την επόμενη εβδομάδα και βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια της ΕΚΤ.
Αν και η ΕΚΤ αρνείται τη μετακύλιση των ομολόγων ώστε να «παντρευτούν» με τη δόση, η Κομισιόν έχει επεξεργαστεί σενάριο τεχνικής λύσης με το ESM να τα απορροφά.
Στελέχη όλων των διαπραγματευτικών ομάδων στις Βρυξέλλες επισημαίνουν, ότι υπάρχει πολιτική βούληση για λύση του προβλήματος άμεσα, αλλά οι πιθανότητες εκταμίευσης της δόσης άμεσα είναι ελάχιστες.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το Eurogroup, στην καλύτερη περίπτωση, θα δώσει λεκτικό προσδιορισμό της προόδου και συγκεκριμένη ημερομηνία και οδικό χάρτη για την εκταμίευση, ενώ θα ανακοινώσει και την τεχνική λύση για τα ομόλογα που λήγουν στο μεταξύ.
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr μέσω: Το μεγαλύτερο blog της πόλης
kafeneio-gr.blogspot.com

3 σχόλια

  1. ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕ, ΚΑΙ ΑΦΩΝΙΑ, ΤΟΥΣ 153 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ.ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΣΗ ΣΕ 1-2 ΜΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !

    ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΟΙ 153, ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2013. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΤΡΙΚΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ, ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΛΠ.

    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ - ΜΕΤΑ ΤΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ- Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΕΔΕΙΞΑΝ ΜΙΑ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 20% ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΣΚΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ !!! ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΓΗΚΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕ 3%, ΟΤΑΝ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΗΡΕ 8% ΚΑΙ Η ΧΕΚ ΠΗΡΕ 4,5% !!!

    ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΜΕ ΕΜΑΙΛ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ - ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ- ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΔΟΣΗ, ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ( ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ) ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ! Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιο πολύ ξεφτιλίστηκαν οι ψευτοθρησκευόμενοι και ψευτοπατριώτες και ψευτοαντιμνημονιακοί βουλευτές της ΝΔ ( Πολύδωρας, Γκιουλέκας, Βλάχος και όσοι ψήφισαν κατά του μνημονίου το Φεβρουάριο και επέστρεψαν για τις καρέκλες )!
    Επίσης ξεφτιλίστηκαν οι Ψαριανός και Βασ. Οικονόμου που πούλησε αντιμνημονιακή ρητορεία 2 χρονάκια και τώρα έγινε ΦΑΝ του μνημονίου 3 !
    Να τους χαιρόμαστε, κυρίως οι ψηφοφόροι τους ! Και στη Βόρεια Ελλάδα, και στην Ήπειρο, τώρα που άρχισαν τα κρύα και το ... δαγκωνουν, να μη διαμαρτύρονται. Ψηφοφόροι και στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ είναι. Κανένας να μη διαμαρτύρετε : κρυώστε, αρρωστήστε, τρέξτε να βρείτε γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και φάρμακαι και πληρωστε τους 153 του πολυνομοσχεδίου και τους περισσότερους ( μαζί και ο κολαούζος Φώτης ) του προϋπολογισμού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς είμαστε ηττημένοι , ηττηθήκαμε χωρίς να δώσουμε έστω μια μάχη για την τιμή τον οπλών..

    Νενεκοι πολιτικοί

    Νενεκοι στρατιωτικοί

    Νενεκοι δικαστές

    Νενεκοι αστυνομικοί

    Νενεκοι δημοσιογράφοι

    Νενεκοι πολίτες

    Η κατοχή κράτησε τέσσερα χρόνια , αυτή η κατοχή λένε ότι θα κράτηση τριάντα με πενήντα, έχομε μια Γερμανία που τα έχει βάλει με όλη την Ευρώπη ( το έχει ξανακάνει δεν είναι η πρώτη φορά) και ας λέει ότι παλεύει για ισότητα, ισονομία, ισοπολιτεία και παρλαπίπες , έρχεται όμως σιγά σιγά και η σειρά της Γαλλίας , μην κάνετε όνειρα πια, απλώς το μόνο που μπορούμε να κάνομε είναι περιμένουμε από άλλους ΛΑΟΥΣ να αντιδράσουν εμείς φανήκαμε δειλοί και λίγοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση