GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξοφλήσει αυτό το χρέος»

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup οφείλεται στις διαφωνίες των πιστωτών μεταξύ τους και όχι με την Ελλ...

Η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup οφείλεται στις διαφωνίες των πιστωτών μεταξύ τους και όχι με την Ελλάδα, επισημαίνει ο οικονομολόγος της μεγαλύτερης αυστριακής τράπεζας Bank Austria, Στέφαν Μπρούκμπαουερ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο Μπρούκμπαουερ αναφέρει, επίσης, ότι η συμφωνία απέτυχε και λόγω της στάσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σύμφωνα με τον ίδιο, «κανένας να μην θέλει την χρεοκοπία της Ελλάδας, όμως μεταξύ των πιστωτών προβάλει έντονα το ερώτημα ποιο θα είναι το κόστος, στο τέλος της ημέρας και, προ πάντων, πώς θα μπορέσει να “πωληθεί πολιτικά” στους φορολογούμενους, μια διαγραφή χρέους».
Όπως εξηγεί ο αυστριακός οικονομολόγος, «αν υπάρξει μια διαγραφή χρέους, αυτή θα αφορά μόνον δημόσιους πιστωτές και ως εκ τούτου τον Ευρωπαίο φορολογούμενο, ενώ η πρώτη διαγραφή ελληνικού χρέους αφορούσε ιδιώτες πιστωτές».
Κατά την άποψή του, ήταν πάντα σαφές πως η Ελλάδα, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν μπορεί ποτέ να εξοφλήσει αυτό τον όγκο χρέους.
Εξέφρασε, τέλος, την άποψη ότι οι Έλληνες χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αντί «λιτότητας μέχρι θανάτου» και να εξετάσουν τη σωστή στάθμιση των δημόσιων δαπανών ανάμεσα σε Παιδεία και Άμυνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση